Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

FlixBus jača u CEE regiji

Najbrže rastući mobilni start-up FlixBus ušao je na tržište Bosne i Hercegovine.

Najbrže rastući mobilni start-up FlixBus ušao je na tržište Bosne i Hercegovine. Najavljeno jačanje i širenje početkom prošle godine dobilo je potporu regionalnih partnera iz Bosne i Hercegovine te je Sarajevo postalo prvo ishodišno mjesto i važna polazišna točka FlixBusa u BiH. Ulaskom Bosne i Hercegovine u zelenu mrežu, FlixBus je ujedinio 22 europske zemlje te još jednom potvrdio uspjeh inovativnog poslovnog modela.

Prva zelena linija na relaciji Sarajevo <> Dortmund, koja će lokalnom stanovništvu ponuditi udobno putovanje uz mnogobrojne benefite kao i mogućnost povezivanja s 1000 destinacija po atraktivnim cijenama važan je korak u daljnjem povezivanju regije.

˝Od samih početaka ulaska FlixBusa u CEE regiju 2016. godine, cilja nam je bio povezati sve države regije, što znači ponuditi zelenu i pametnu mobilnost putnicima Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, pa nadalje i Srbije. Samo godinu dana kasnije, povezali smo 3 države regije. Uključenjem BiH u zelenu mrežu linija, otvorili smo pristup prema ovoj državi iz 22 europske zemlje, ali i omogućili lokalnom stanovništvu da putuje gdje želi i to po vrlo atraktivnim cijenama. Nastavljamo i dalje˝. – izjavio je Darko Jus, direktor FlixBusa CEE.

Početak zelene i pametne mobilnosti u Bosni i Hercegovini otvara regiju van granica EU

Najavljeno jačanje CEE regije ostvarilo se ulaskom Bosne i Hercegovine u najveću europsku mrežu autobusnih linija koja se širi i na zemlje koje nisu dio Europske unije. Ovime je BIH postala 22. država u FlixBusovoj zelenoj mreži. Isto tako, FlixBus je time omogućio i zemljama izvan EU sve benefite svog uspješnog poslovnog modela što će kao posljedicu imati bolju povezanost i dostupnost cijele CEE regije.

Novotvorena linija povezat će direktno 7 destinacija u BiH (Sarajevo, Kakanj, Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj, Derventa i Brod) s 14 destinacija u Njemačkoj. Kroz glavna velika čvorišta FlixBusa koja će biti direktno povezana sa Sarajevom, poput Münchena, Frankfurta ili Stuttgarta, stanovnicima BiH uz interkonekcije bit će dostupno više od 1.000 destinacija diljem 22 europske zemlje.

FlixBus želi Europu učiniti zelenom: nastavlja s planovima za daljnje širenje Bosnom i Hercegovinom ali i ostatkom regije

Unutar CEE regije, ističe se uspješno širenje zelene mreže u Hrvatskoj u kojoj je u manje od godinu dana (od lipnja 2016. godine)  prevezeno više od 300.000 putnika, povezano gotovo 80 destinacija iz svih dijelova HR prema 7 susjednih država, dok tijekom lipnja slijede nove mnogobrojne međunarodne linije, koje će kretati iz svih dijelova Hrvatske te omogućiti još bolju povezanost s europskom mrežom linija. Slovenija je na tragu novih partnera i novih linija s ishodištem iz Ljubljane.

˝Ulazak na tržište Hrvatske, Slovenije, a sada i Bosne i Hercegovine, dio su poslovne strategije širenja regijom, ali i naše vizije zelene Europe. Od otvaranja podružnice u Zagrebu te s pokretanjem novih linija od lipnja 2016. godine, nezaustavljivo se širimo CEE regijom. U manje od godine dana, proširili smo zelenu mrežu i na Bosnu i Hercegovinu, a ova prva linija samo je jedna u nizu što slijede tijekom 2017. godine.˝ – izjavio je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja FlixBus CEE regijom.

Trenutno s 1000 zelenih autobusa koji su u vlasništvu regionalnih partnera, upravljaju timovi iz Münchena, Berlina, Pariza, Zagreba, Milana i Kopenhagena. S više od 150.000 dnevnih veza u više od 1000 destinacija, zeleni autobusi godišnje prevezu više od 30 milijuna putnika, a do kraja 2017. očekuje se više od 100 milijuna putnika.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Lifestyle

Vi ste odgovorni za sebe i morate odlučiti kako ćete živjeti, jer ako nećete vi tada će to učiniti netko drugi za vas.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.