Budući poduzetnici brane boje Hrvatske na velikom regionalnom natjecanju Poslovni izazov Zapadnog Balkana

Na velikom finalnom regionalnom natjecanju učenika srednjih škola kojim razvijaju svoje poduzetničke potencijale i afinitete Poslovni izazov Zapadnog Balkana u organizaciji Junior Achievementa koje će se održati od 22. do 24. travnja ove godine u Beogradu, Hrvatsku će predstavljati dvadeset srednjoškolaca.

Cilj ovog značajnog natjecanja jugoistočne Europe svakako je podizanje svijesti o važnosti i značaju poduzetništva kao poslovne aktivnosti, kako bi  mnogi mladi ljudi nakon obrazovanja imali dovoljno znanja, stručnosti i volje otvarati vlastite tvrtke i obrte, umjesto često dugotrajne potrage za poslom u struci.

Cijeli projekt Poslovnog izazova, kojeg u Hrvatskoj kao jedan od organizatora vodi Visoka škola Nikola Šubić Zrinski iz Zagreba, uz udrugu Inicijativa, usmjeren je probuditi poduzetnike u učenika srednjih škola, a imajući u vidu da se o poduzetništvu ne uči u hrvatskim osnovnim školama, a tek su rijetki primjeri srednjoškolskih i fakultetskih institucija koje imaju u svojim programima sadržaje posvećenje poduzetništvu.

Na zahtjevnom natjecanju u Beogradu, buduće poduzetničke snage iz Hrvatske predstavljat će, među ostalima, i pobjednice državnog natjecanja Poslovni izazov održanog krajem ožujka ove godine. Pobjedu su na nacionalnom natjecanju odnijele „Vremenske putnice“, učenice Srednje škole Vrbovec Monika Perolić, Veronika Đuranec i Ines Kuzmek, uz mentoricu profesoricu Veroniku Sorić predstavljajući obrt proizvodnje piva od meda.

Pobjednice su osvojile vrijednu nagradu – trogodišnju školarinu stručnog studija Ekonomija poduzetništva na Visokoj školi Nikola Šubić Zrinski. Svojom poslovnom idejom izborile su plasman na regionalno natjecanje zajedno s još 17 srednjoškolaca iz cijele zemlje i time brane boje Hrvatske u borbi za najbolje poduzetničke ideje i poslovne planove u regiji na natjecanju Poslovni izazov Zapadnog Balkana.

Podijeli

Odgovori

Top