Splićani platitli 37,6 milijuna kuna za nevidljivu cestu?!

Splićani platitli 37,6 milijuna kuna za nevidljivu cestu?!

Prema podacima iz gradske uprave, nikad izgrađena cesta za novo rodilište građane je do sada stajala nevjerojatnih 37,6 milijuna kuna. Većina tog novca iz gradskog proračuna, oko 34,6 milijuna kuna, uplaćena je vlasnicima poslovnih prostora koji se nalaze na trasi buduće ceste i koji će biti srušeni, dok je nešto više od tri milijuna kuna plaćeno raznim sudskim vještacima, geodetima i projektantima.

Međutim, da bi uopće počeli radovi na prometnici koja će spojiti Poljičku cestu i zgradu novog rodilišta s ostatkom bolnice, helidromom i Firulama, potrebno je još toliko novca kako bi se otkupile i preostale nekretnine koje leže na trasi nove ceste. Naime, u Banovini su izračunali da im je za to potrebno dodatnih 33,3 milijuna kuna.

U pet godina, koliko traje trakavica oko nove ceste, gradske vlasti uspjele su riješiti otkup ukupno pet parcela, a najviše novca uplatilo se na račun bivše gradske vijećnice iz redova Liste Veloga Mista, Nede Makjanić Kunić, oko 14 milijuna kuna za pogone njezine tvrtke “MAK”.

“Za ovu godinu u proračunu smo osigurali oko 12 milijuna kuna za otkup zemljišta u vlasništvu obitelji Draganja i tvrtke “Panex”. Kako se sa svim vlasnicima te nekretnine ni nakon dvije godine pregovaranja nismo uspjeli nagoditi, pokrenuli smo proces izvlaštenja i sada čekamo rješenje. Ne znamo kada će biti gotovo, no ako uspijemo rješiti tu nekretninu ostao bi nam samo potez od pogrebnog poduzeća “Tonkić” prema Poljičkoj, nakon čega bi mogli barem okvirno prognozirati kada će se cesta za novo rodilište zaista početi i graditi”, kazao je za Slobodnu Dalmaciju još prije nekoliko mjeseci Anto Krželj, pročelnik Službe za imovinskopravne poslove i izgradnju.

Podijeli

Odgovori

Top