Kako vam netko jednostavno može provaliti Facebook putem Androida [Video]

Kako vam netko jednostavno može provaliti Facebook putem Androida [Video]

FaceNiff je aplikacija na Googleovom Androidu koja omogućava prijavu na tuđi Facebook ili Twitter račun bez znanja korisničkog imena i zaporke. Sve što je potrebno jest da su „provalnik“ i „žrtva“ na istoj Wi-Fi mreži.

FaceNiff radi na širokoj paleti uređaja, a ovo su neki od poznatijih: HTC Desire – CM7/MIUI/LeeDroid3, Samsung Galaxy S – Stock/Darky/CM7, Samsung Galaxy Tab – Stock, LG Optimus 3D – Stock, Nexus S – CM7. Ukupno ih je tridesetak. Dokazano provaljuje u Amazon, Facebook, Twitter, YouTube i servis Nasza – Klasa (poljski klon Facebooka), a autor FaceNiffa najavljuje proboj na mnoge druge servise.

Aplikacija je vrlo jednostavna za korištenje, no za njezinu su uporabu ipak potrebna određena znanja i iskustva. Dakle, neće vam baš svatko moći preoteti Facebook korisnički račun pomoću FaceNiffa.

Aplikacija ne provaljuje doslovno u Facebook korisnički račun. Ona čeka da se korisnik sam prijavi, a potom presreće podatke i prikazuje sigurnosne brojke (login ID). Nakon toga „provalnik“ jednim klikom ulazi na vaš Facebook i time vam može preoteti račun, promijeniti podatke i dr.

Najjednostavniji oblik zaštite od FaceNiffa je da svoj Wi-Fi ne dijelite. Ukoliko ste spojeni na određenu javnu mrežu koristite protokol https:// umjesto http://. Dakle umjesto http://www.facebook.com, unesite https://www.facebook.com.

Podijeli

Odgovori

Top