Krolo: Naši alumni su zaposleni u L’Orealu, Hrvatskoj pošti, Coca-Coli…

Krolo: Naši alumni su zaposleni u L’Orealu, Hrvatskoj pošti, Coca-Coli…

Veliki je broj studenata iskoristio je ovu jedinstvenu priliku koja im se pružila i posjetila događanje s ciljem pronalaska svog budućeg poslodavca neki za privremeni, a neki za stalni posao. Povod je to bio za razgovor s voditeljicom Career Centra ZŠEM-a.

Ukratko, ideja Student Future Day-a je odlična prilika za studente koji žele započeti s radom u nekoj tvrtki. Lagano ih se tako usmjerava na tržište rada i povezuje s potencijalnim poslodavcem.

STUDENT FUTURE DAY cjelodnevni je događaj koji okuplja velik broj vodećih tvrtki u Hrvatskoj kako bi se uz medijsko praćenje predstavile našim studentima i diplomantima. Cilj je ovog projekta omogućiti izravan susret diplomanata i ostalih studenata ZŠEM-a s predstavnicima poslovne zajednice na obostranu korist. Zagrebačka škola ekonomije i managementa prenosi svojim studentima vrijednosti, znanja i vještine potrebne za dugoročan uspjeh u globaliziranome poslovnom svijetu. Naši studenti koji uspješno započinju svoje karijere naš su najveći uspjeh. Uspješno smo ispratili već šest generacija naših diplomanata, a Student Future Day i ostale aktivnosti Career centra ZŠEM-a to će omogućiti i novim, sve brojnijim generacijama.

Student Future Day pokrenut je prvi put 2006. godine pod inicijativom studenata škole pod sponzorstvom Uprave ZŠEM-a. Nakon niza godina, možemo se pohvaliti činjenicom da je sam projekt kroz godine dobivao sve više na važnosti te bio prepoznat od strane poslovne zajednice. Kroz povijest smo na taj način ugostili više od 60 tvrtki iz poslovne zajednice koji su se predstavljali našim studentima i diplomantima. Većina sudionika su dugogodišnji partneri ZŠEM-a sa kojima surađujemo na raznim područjima.

Želja Career centra ZŠEM-a je da organizacijom SFD-a pomognemo s jedne strane našim studentima i diplomatima predstaviti svoje potencijale i znanja prisutnim tvrtkama. S druge strane, nadamo se kako će sudionici prepoznati potencijale što ih donosi nova generacija moderno obrazovanih, motiviranih mladih ljudi.

Koliko pomaže studentima i na koji način?

Ovaj događaj od iznimne je važnosti za ZŠEM student i diplomante. Pomaže im u pronalasku stručnih praksi, povremenih studentskih poslova te u pronalasku stalnog zaposlenja.

Studenti imaju prilike predstaviti se, ostaviti kvalitetan dojam te aplicirati za razne prilike za pronalazak željenog zaposlenja u ovim teškim vremenima.

Postoje li primjeri osoba koje su se zaposlile, možda imena tvrtki u kojima su se zaposlili?

Naravno, naši alumni su preko Student Future Daya bili prepoznati i danas su zaposleni u tvrtkama: Konzum, L’Oreal Adrial, Hrvatska pošta, Coca-Cola HBC Hrvatska, Ernst & Young, Lidl Hrvatska, Nestle te u mnogim drugima tvrtkama.

Kakav je vaš komentar na sve veću nezaposlenost među mladima?

U ovim nestabilnim vremenima obilježenim negativnim globalnim trendovima, smanjenom proizvodnjom i potrošnjom, te samim time i smanjenim zapošljavanjem, Zagrebačka škola ekonomije i managementa svojim studentima i alumnijima nudi jedinstvenu priliku pobliže se upoznati i na vrijeme osigurati svoje mjesto u hrvatskoj poslovnoj zajednici.

Upravo ovaj, za školu jedinstveni događaj, dat će svima onima koji aktivno traže posao potreban alat i smjernice za što uspješnije savladavanje tog izazova.

Što su planovi u budućnosti?

Planovi su daljnji projekti u vidu podrške u planiranju karijera naših studenata te još aktivnija poveznica sa poslovnom zajednicom.

Podijeli

Odgovori

Top