Objedinjeni postupak javne nabave generičkih lijekova za hrvatske bolnice sukladan zakonu

S obzirom na napise koji su se pojavili u tisku vezano uz objavu otvorenog postupka javne nabave oglasili su se i iz Ministarstva zdravstva.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Objedinjeni postupak javne nabave generičkih lijekova za hrvatske bolnice napravljen je sukladno zakonu, a prije svega u interesu hrvatskih pacijenata i bolnica.

Zbog koincidencije s datumom primjene novog Zakona o javnoj nabavi, izazvao je pozornost određenih grupacija, koje u sadržajnom i formalno-pravnom smislu nisu imale primjedbi tijekom dosadašnjeg postupka pripreme otvorenog postupka javne nabave. Naime, tijekom višemjesečnih konzultacija s mjerodavnim dionicima, Ministarstvo zdravstva je višekratno, uključujući i jučer, pozivalo da daju prijedlog eventualnih kriterija koji bi bili uvršteni u otvoreni postupak javne nabave, a da su u skladu sa zakonom.

S obzirom na to da želimo svim zainteresiranima dati više vremena i uvažiti sve njihove eventualne prijedloge, težeći maksimalnoj transparentnosti i zakonitosti te uključiti što više dionika u raspravu, jučer smo pokrenuli postupak poništenja otvorenog postupka javne nabave.”

Novi otvoreni postupak javne nabave bit će raspisan unutar mjesec dana, kažu iz Ministarstva zdravstva.

Podijeli

Odgovori

Top