Oni su plivali u svim vremenima–ovo su najdugovječniji američki CEO-i

Oni su plivali u svim vremenima–ovo su najdugovječniji američki CEO-i

4. Rupert Murdoch

Rupert Murdoch predsjednik je uprave News Corporationa posljednjih 32 godine. Rupert je nasljedstvo svoga oca, koje je uključivalo i tabloid The News pretvorio u kompaniju News Corporation. Zatim je krenuo kupovati medije, prvo u Velikoj Britaniji a potom u SAD-u. Gdje ga je to sve odvelo ne treba posebno naglašavati. Rupert Murdoch danas je najpoznatiji svjetski medijski mogul.

3. Larry EllisonLarry Ellison prije 34 godine osnovao je kompaniju Oracle i do danas, kada je kompanija globalno poznata, ostao na njezinom čelu. Devedesetih je uspješno nadvladao konkurente poput Informixa i Sybasea, a danas na tržištu konkurira Microsoftu i IBM-u. S Oracleom je 2010. preuzeo kompaniju Sun Microsystems.

2. Warren BuffetTko nije čuo za proroka iz Omahe? Tako zovu legendarnog Warrena Buffeta koji Berkshire Hathawayem vlada već 41 godinu. Kada je Warren ulaganjem preuzeo Berkshire, ta se tvrtka bavila proizvodnjom tekstila. Buffet je 41 godinu kasnije jedan od najbogatijih ljudi na svijetu i jedan je od onih čije ime puno jače zvuči od imena kompanije koju vodi.

1. Roger Penske

Najdugovječniji predsjednik kod nas je malo manje poznat od prethodnih. On je legenda automobilskih utrka i predsjednik kompanije Penske Corporation kojom suvereno vlada već 42 godine. Penskeova kompanija nudi različite usluge, ali i proizvodnju uglavnom vezano uz automobile i kamione, no Penske je najpoznatiji po svom timu za automobilske utrke Penske Racing koji se natječe u NASCAR-u.

Podijeli

Odgovori

Top