Počinje nova sezona Digitalne akademije, a Lino dijeli čak 18 stipendija osnovnoškolcima

Digitalna akademija, Algebrin program digitalnog obrazovanja za osnovnoškolce, od nove školske godine bit će prisutna u čak 18 hrvatskih gradova, a Podravka i Lino budućim digitalnim nindžama dijele po jednu stipendiju u svakom gradu.

Digitalna akademija je program obrazovanja školaraca, čiji fokus je na rješavanju problema korištenjem tehnologije te kreativna i inovativna uporaba digitalnih alata. Polaznici uče programirati kroz igru koristeći, primjerice, edukacijsku verziju Minecrafta, izrađuju svoje video materijale i crteže koristeći različite programe, a sve to se na kraju sezone prikazuje na velikoj završnoj svečanosti pred roditeljima i prijateljima. Osim na kreativnost, naglasak je stavljen i na sigurno korištenje računala te ponašanje na internetu.

Budući da Lino zna važnost digitalizacije i obrazovanja, pokrenuo je stipendiranje najmlađih koje zanima svijet novih tehnologija i to po jednog iz svakog od 18 gradova. Cilj je približiti osnovnoškolcima tehnologiju, potaknuti razvoj vještina potrebnih za rad u digitalnom svijetu i pokazati koliko je tehnologija važna i korisna u Lino svijetu.

Podravka je oduvijek znala prepoznati što je najvažnije i najbolje za njene potrošače pa je tako i ovog puta. Digitalno usavršavanje i naobrazba od iznimne su važnosti u današnje vrijeme. Svjesni smo da naši mali prijatelji i potrošači u digitalnom dobu funkcioniraju na jedan sasvim drugačiji način, a mi ih kao kompanija sa srcem želimo pratiti na njihovom putu edukacije i biti im podrška, jer uz Lina, kojeg poznaju od najranije dobi, sve je lakše. Zato smo odlučili podržati ovaj hvalevrijedan projekt kroz stipendiranje 18-ero djece, naravno uz malo kreativnosti koje najmlađi, vjerujem, imaju i više nego dovoljno. Smatramo da ćemo na ovaj naći i mi kao kompanija imati dodatan, novi pogled na naš brend Lino te se tako još bolje približiti svojim vjernim potrošačima.“Martina Lazar, voditelj projekata

Gradovi u kojima se Digitalna akademija održava su: Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Zadar, Pula, Dubrovnik, Slavonski Brod, Varaždin, Karlovac, Koprivnica, Velika Gorica, Zaprešić, Sisak, Šibenik, Dugo Selo, Zaprešić i Samobor.

Više informacija o kreativnom natječaju u kojemu je moguće osvojiti stipendiju za Digitalnu akademiju potražite na Lino Facebook stranici te Lino webu.

Podijeli

Odgovori

Top