Predstavljen zdravstveni odgoj u školama! [VIDEO]

Predstavljen zdravstveni odgoj u školama! [VIDEO]

Na konferenciji za novinare u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta predstavljen je prijedlog kurikuluma zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednjim školama koji će se eksperimentalno početi provoditi od školske godine 2012/2013. Prijedlog kurikuluma predstavio je ministar Željko Jovanović, pomoćnica ministra Ankica Nježić, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović i članovi stručnog povjerenstva za izradu kurikuluma zdravstvenog odgoja.

Konferenciji za novinare je prisustvovala i Kristina Pavlović iz udruge GROZD, koja je potegla ustavno pravo roditelja na odluku o načinu na koje će njihovo dijete učiti o seksualnom odgoju.

Ministar je na to odgovorio kako je kurikulum utemeljen na znanstvenim istraživanjima. Dodao je i kako se zdravstveni odgoj ne odnosi samo na seksualni te da je istraživanje pokazalo kako je veliki problem u djece i debljina, naime pokazalo se da smo sedmi u Europi po debljini u djece.

“Ovo je jedan od poteza ovog ministarstva kojeg smatram ključnim jer je zdravstveno stanje naših mladih u usporedbi s drugima – loše”, rekao je.

Sa zdravstvenim odgojem se naime kreće od ove školeske godine, a prakticirat će se od prvog osnovne do četvrtog srednje.

[infopunkt 5017 2]

[infopunkt 5017 3]

[infopunkt 5017 4]

 

 

Podijeli

Odgovori

Top