Prvi nastup hrvatskih vinara u Rusiji

Prvi nastup hrvatskih vinara u Rusiji

Na sajmu će se, paralelno s predstavljanjem vinara, na hrvatskom štandu održavati i Croatia Gourmet Festival u suradnji s timom Zagreb Wine Gourmet Festival-a, s ciljem promocije hrvatske hrane i vina. U sklopu Croatia Gourmet Festivala održat će se i Master class: Wines of the Adriatic – Croatia, na kojemu će hrvatska vina predstaviti svjetski priznati specijalist za vina Darrel Joseph.

„Nastup na ovom sajmu je od izuzetne važnosti za hrvatsko vinarstvo, jer je ovo ujedno i prvo predstavljanje hrvatskih vina na ruskom tržištu. Cilj nam je zainteresirati ruske kupce i omogućiti proboj na to zahtjevno i veliko tržište. Ovaj sajam već je odao priznanje našem gostovanju tako što je Hrvatska dobila status zemlje posebnog gosta što dodatno daje na važnosti našem predstavljanju i promociji, rekao je Rajko Ružička, pomoćnik direktorice Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK.

Međunarodni sajam vina i pića u Moskvi je je jedno od najvećih sajamskih događaja u Rusiji, a ujedno i jedini sajam u Rusiji koji je specijaliziran za vina i alkoholna pića. Ovaj sajam povezuje proizvođače i distributere alkoholnih i bezalkoholnih pića u Rusiji, CIS-u, Istočnoj i Zapadnoj Europi s potencijalnim klijentima iz svih krajeva svijeta, te je stoga velika prilika i odskočna daska za inozemne vinare koji se žele probiti na rusko tržište vina. Posebna pažnja na sajmu posvećuje se za face-to-face kontaktu s ruskim uvoznicima, predstavnicima lanaca trgovina, sommelierima i utjecajnim poslovnim ljudima.

Podijeli

Odgovori

Top