VIPnet predstavio digitalnu televiziju VIP TV [VIDEO]

VIPnet predstavio digitalnu televiziju VIP TV [VIDEO]

Telekomunikacijska tvrtka Vipnet predstavila je danas novu uslugu digitalne televizije ili Vip TV kojom zaokružuje svoju ponudu na sve komunikacijske i medijske usluge, što im je omogućilo lanjsko preuzimanje tvrtke B.net koja će se u idućih nekoliko mjeseci ugasiti i čijih će svih oko 150 zaposlenih prijeći u Vipnet.

Na konferenciji za novinare predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković predstavio je i novi napredni tehnološko-administrativni centar koji se dovršava uz poslovnu zgradu Vipneta na Žitnjaku u što su investirali nekoliko desetaka milijuna kuna.

Napomenuo je i da je dosadašnji predsjednik Uprave B.neta Adriano Ježina postao novi, četvrti član Vipnetove uprave te će biti zadužen za novi Sektor multimedije i fiksnog pristupa.

Spajanjem B.neta s Vipnetom, ponudom novih usluga i dovršetkom gradnje nove poslovne zgrade ujedno se dovršava i proces transformacije Vipneta koji će od sada na tržištu nuditi dva brenda Vip i B.net, a kroz to usluge mobilne i fiksne telefonije, mobilnog i fiksnog broadbanda (internet) te televizije objedinjenih i u novom paketu usluga ‘5play Kombi’.

Pejković je važnim u svemu naznačio i što usluge televizije nude putem hibridne optičke koaksijalne mreže, koja je jedna, kako je kazao, od tri vrste koja danas u svijetu donosi razvoj digitalnih komunikacija.

Za sada su te sve objedinjene usluge dostupne u sedam najvećih hrvatskih gradova, ali će uskoro biti dostupne i u drugim hrvatskim područjima.

U vezi nove poslovne zgrade koju uz već postojeću grade na Žitnjaku, Pejković ističe da je rok dovršetka srpanj te da bi do rujna u nju mogli preseliti B.net-ovci i druge službe. To je, kako dodaje, za Vipnet i određeni strateškim iskorak te prema ocjenama građevinske struke-partnera na gradilištu i jedan od najvećih takvih poslovnih centara koji se trenutno grade u Hrvatskoj.

Pejković ističe i da je to pokazatelj Vipnetove predanosti investicijama, kao i da su u krizu prepoznali kao šansu te ju iskoristili za dodatni rast i razvoj.

[infopunkt 4437 2]

Podijeli

Odgovori

Top