Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

PwC predvodi promjene u svijetu s ciljem postizanja ravnopravnosti spolova u poslovnom okruženju

Jučer su u sklopu Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu predstavljeni rezultati zastupljenosti spolova u deset svjetskih korporacija iz popisa Fortune 500, kao dio inicijative HeForShe Impact 10x10x10x koja je pokrenuta prošle godine kako bi potaknula 10 glavnih donositelja odluka u vladama, korporacijama i sveučilištima diljem svijeta da predvode aktivnosti potpore ravnopravnosti spolova.

Rezultati među vodećim korporacijama pokazuju da, iako još uvijek postoji veliki jaz između broja žena i muškaraca u ukupnom broju zaposlenika po kompanijama, ravnopravnost spolova postaje njihov prioritet, a redovito objavljivanje napretka u tom području u Davosu osigurat će kvalitetno mjerenje napretka i potaknuti druge da se uključe u inicijativu.

Grupu 10 kompanija koje su bile uključene u ovu inicijativu čine AccorHotels, Barclays, Koç Holding, McKinsey & Company, PwC, Schneider Electric, Tupperware Brands, Twitter, Unilever i Vodafone.

Iako je prosječan udio žena u tih 10 kompanija bio oko 39,7 posto, udio žena na vodećim pozicijama u kompanijama kreće se od 11 posto do najviše 33 posto. Iako ova grupa kompanija nadmašuje globalne prosjeke, Udruga UN Women je postavila kao svoj strateški cilj rodnu jednakost, u sklopu inicijative Planet 50-50 do 2030.

U okviru istraživanja analizirana je zastupljenost žena unutra kompanija po sljedećim razinama: na razini cjelokupne kompanije, na vodećim pozicijama unutar kompanije, na razini uprava te u broju novozaposlenih zaposlenika.

Dok je na razini izabranih 10 kompanija udio novozaposlenih žena 39,9 %, PwC s ponosom ističe da je postigao ravnopravnost od 50 % novozaposlenih žena. U hrvatskom uredu PwC-a situacija je još bolja – od ukupno zaposlenih 65 % su žene, dok je na menadžerskim pozicijama njihova zastupljenost 61 %.

Dennis Nally, globali predsjednik PwC-a je istaknuo: „U svakodnevnom poslovanju uvijek nastojim napraviti značajne promjene u smjeru što veće spolne jednakosti. Inicijativa HeForShe unutar PwC-a ima priliku iskoristiti ogromnu moć naše mreže kako bi promovirala uključivost i poduprla ravnopravnost spolova


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.