Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Nagrada „Europska destinacija izvrsnosti“ dodijeljena gradu Ninu

Potpredsjednik Europske komisije Antonio Tajani uručio je u ponedjeljak navečer u Bruxellesu na svečanosti u povodu Europskog dana turizma nagrade „Europska destinacija izvrsnosti“ (EDEN), a među dobitnicima je i hrvatski grad Nin. – Ovom nagradom Nin je ušao u obitelj koju čini 25 europskih turističkih odredišta i to je ogromna promidžba koju Nin nikada ne bi mogao samostalno ostvariti – izjavila je direktorica turističke zajednice Nina Marija Dejanović.

Potpredsjednik Europske komisije Antonio Tajani uručio je u ponedjeljak navečer u Bruxellesu na svečanosti u povodu Europskog dana turizma nagrade „Europska destinacija izvrsnosti“ (EDEN), a među dobitnicima je i hrvatski grad Nin. - Ovom nagradom Nin je ušao u obitelj koju čini 25 europskih turističkih odredišta i to je ogromna promidžba koju Nin nikada ne bi mogao samostalno ostvariti - izjavila je direktorica turističke zajednice Nina Marija Dejanović.

Nin je, po odluci Hrvatske turističke zajednice, ovogodišnji nacionalni pobjednik u Hrvatskoj u natjecanju za nagradu „Europska destinacija izvrsnosti“ (EDEN), a ovogodišnja tema natjecanja bila je „Turizam uz vode“.

Nin je pobijedio u oštroj konkurenciji, a u najuži izbor za ovogodišnju nagradu EDEN ušlo je pet odredišta – Fužine, Ilok, Karlovac, otok Krapanj a pobjedu je odnio povijesni hrvatski kraljevski grad Nin.

– Promotivni štand Hrvatske turističke zajednice na kojoj se predstavlja grad Nin iznimno hvale svi sudionici i posjetitelji na svečanosti, i to nam je također veliko priznanje – rekla je Dejanović.

Hrvatska kao zemlja kandidatkinja

S ciljem stvaranja europske mreže najljepših mjesta održivog turizma, Europska unija pokrenula je 2005. projekt EDEN za izbor europskih destinacija izvrsnosti u kojem se ravnopravno s članicama Europske unije kao kandidatska zemlja natječe i Hrvatska.

Prvi nacionalni pobjednik EDEN-a na temu „Turistička destinacija na ruralnom području“ bio je Sveti Martin na Muri, zatim Đurđevac – grad Picoka na temu „Turizam i lokalna nematerijalna baština“, dok je prošlogodišnji pobjednik na temu „Turizam i zaštićena područja“ bio nacionalni park Sjeverni Velebit. Ovogodišnji izbor temelji se na temi „Turizam uz vode“.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.