Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Najskuplji kvartovi Medveščak i Centar; Sesvete i Dubrava najjeftiniji

Cijene na zagrebačkom tržištu nekretnina zabilježile su pad od 2% u odnosu na prošlu godinu, pokazalo je istraživanje koje je proveo Centar Nekretnina.

Cijene na zagrebačkom tržištu nekretnina zabilježile su pad od 2% u odnosu na prošlu godinu, pokazalo je istraživanje koje je proveo Centar Nekretnina.

Prosječna tražena cijena stana u Zagrebu je u listopadu iznosila 1.757 eura/m2, što je za 0,2% niže u odnosu na prethodni mjesec, odnosno 2,8% niže u odnosu na listopad 2010. U odnosu na prošlu godinu, tražene cijene stanova u svim četvrtima u Zagrebu su pale, osim u četvrtima Pešćenica i Žitnjak gdje je došlo do porasta cijena od 2,7%.

Medveščak i Centar najskuplje

Najskuplji stanovi su i dalje u gradskoj četvrti Medveščak, s prosječnom cijenom od 2.358 eura/m2, a slijede ih stanovi u gradskoj četvrti Centar s cijenom od 2.165 eura/m2.

Najniže cijene stanova su u Sesvetama, gdje prosječna cijena u listopadu iznosi 1.257 eura/m2 te u Donjoj Dubravi gdje je cijena 1.445 eura/m2.

Dok cijene stanova u glavnom gradu padaju, cijene nekretnina na Jadranu bilježe godišnji rast od 1,3%, a u odnosu na prethodni mjesec više su za 1,1%.

Unatoč završetku sezone, prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu viša je za 1,4% u odnosu na prethodni mjesec te iznosi 1.996 eura/m2, dok u odnosu na listopad 2010. bilježi rast od 5,1%.

Na Jadranu zabilježen porast

Najskuplji apartmani su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje je prosječna cijena 2.336 eura/m2 te u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje iznosi 2.425 eura/m2, dok se najpovoljnije vikendice nalaze u Ličko-senjskoj županiji sa 1.512 eura/m2.

Prosječna tražena cijena stana na Jadranu ista je u odnosu na prošli mjesec i iznosi 1.809 eura/m2, što je za 2,9% niže u odnosu na prošlu godinu.

U odnosu na prošlu godinu, cijene stanova porasle su u Splitu (+0,6%) i Rijeci (+0,8%). Prosječna tražena cijena stana u Splitu u listopadu iznosi 2.489 eura/m2, dok u Rijeci iznosi znatno manje, 1.609 eura/m2.

Centar Nekretnina.net


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.