Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Radišnim Japancima porasla nezaposlenost ali i potrošnja kućanstva

Stopa nezaposlenosti poskočila je u prošlom mjesecu na 4,6 posto, sa 4,5 posto koliko je iznosila u ožujku. Posebno zabrinjava stanje u elektroničkom sektoru koje je loše jer se i dalje pokušava naći uporište za oporavak.

Stopa nezaposlenosti poskočila je u prošlom mjesecu na 4,6 posto, sa 4,5 posto koliko je iznosila u ožujku. Posebno zabrinjava stanje u elektroničkom sektoru koje je loše jer se i dalje pokušava naći uporište za oporavak.

Japanska stopa nezaposlenosti, ali i potrošnja u domaćinstvima, porasli su u travnju, pokazali su u utorak objavljeni službeni podaci.

Stopa nezaposlenosti poskočila je u prošlom mjesecu na 4,6 posto, sa 4,5 posto koliko je iznosila u ožujku, priopćilo je japansko ministarstvo unutarnjih poslova. Ekonomisti obuhvaćeni istraživanjem Dow Jones Newswiresa nisu očekivali promjene u njezinoj razini.

“Očekuje se da će japansko tržište rada još neko vrijeme ostati na sadašnjoj razini a moglo bi i napredovati paralelno očekivanom postupnom oporavku japanskog gospodarstva”, kazao je Hideki Matsumura iz Japan Research Institutea.

“Stanje se razlikuje od sektora do sektora. Tako je, primjerice, stanje u elektroničkom sektoru loše jer i dalje pokušavaju naći uporište za oporavak”, tumači Matsumura.

Ohrabruje ipak odvojeno izvješće vlade koje je pokazalo rast potrošnje domaćinstava, potpirujući nade u zahuktavanje posustalog gospodarskog oporavka.

Vlada je u utorak izvijestila da je potrošnja domaćinstava prilagođena za inflaciju porasla u travnju 2,6 posto na godišnjoj razini, nadmašivši očekivanja ekonomista koji su u prosjeku predviđali njezin rast za 2,2 posto.

Japanska su domaćinstva u prosjeku u travnju potrošila 301.948 jena (3.790 dolara).

“Podaci o potrošnji domaćinstava nisu loši”, zaključio je Matsumura iz Japan Research Institutea.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.