Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Dvadeset pripravnika dobiva priliku za rad u Konzumu uz sveobuhvatan program obuke i razvoja

Čak 20 mladih osoba željnih novih znanja i stjecanja prvih radnih iskustava dobit će priliku za rad u najvećem maloprodajnom lancu u Hrvatskoj zahvaljujući natječaju putem kojeg Konzum otvara svoja vrata različitih odjela pripravnicima raznovrsnih profila.

Mila Budisa, Lea Kufek Kupres

Čak 20 mladih osoba željnih novih znanja i stjecanja prvih radnih iskustava dobit će priliku za rad u najvećem maloprodajnom lancu u Hrvatskoj zahvaljujući natječaju putem kojeg Konzum otvara svoja vrata različitih odjela pripravnicima raznovrsnih profila. Natječaj traje do 25. lipnja 2021., a Konzum ga raspisuje svake dvije godine za brojna područja rada, među kojima su Maloprodaja, Marketing, Logistika i lanac opskrbe, Veleprodaja, Trading i category management, Financije, Energetska učinkovitost, Upravljanje kvalitetom, Informatika i Ljudski resursi.

„Entuzijazam i spremnost na učenje glavne su odlike koje tražimo u mladim, vrijednim i odgovornim pojedincima koji još uvijek istražuju svoje interese ili nemaju puno radnog iskustva. Time im dajemo sjajnu priliku za početak uspješne karijere u renomiranoj kompaniji koja prepoznaje i razvija vrhunske talente te mogućnost jačanja kompetencija i vještina kroz širok spektar poslovnih područja koja će proći tijekom specifičnog višemjesečnog programa obuke. Kontinuirano će učiti o kompaniji u različitim sektorima, upoznavat će dnevne rutine i procedure te će i sami imati priliku doprinijeti poboljšanju naših poslovnih procesa, istovremeno razvijajući vlastite interese“, pojasnila je Marica Brljević, direktorica Sektora ljudskih resursa Konzuma. 

Strukturirani program obuke pod nazivom KABeCeDa, koji pripravnici u Konzumu prolaze na samom početku svog rada, organiziran je u trajanju od dva tjedna te se sastoji od dva dijela, predavanja i rada u prodavaonici. Tijekom pet dana predavanja polaznici najprije imaju priliku slušati iskustva i znanja čak 25 predavača koji im prenose strateški pregled svojeg i način suradnje s ostalim dijelovima kompanije, predstavljaju svoju ulogu u organizaciji te ih upoznavaju s ključnim pojmovima za tu domenu rada. Nakon što steknu sliku o Konzumu i njegovoj internoj organizaciji, polaznici se dijele u timove te kreću s radom u prodavaonici kako bi upoznali kompaniju i iz te iznimno važne perspektive. Osim za bolje razumijevanje poslovanja i kulture, dvotjedna obuka prilika je i za međusobno upoznavanje, druženje i zbližavanje polaznika, što je odličan temelj za njihov daljnji rast i razvoj te kvalitetnu suradnju.

Marica Brljević, direktorica Sektora ljudskih resursa Konzuma

Nakon završene KABeCeDe pripravnici počinju s radom na za njih predviđenom radnom mjestu, a potom tijekom nekoliko mjeseci prolaze i kroz proces job shadowinga u drugim odjelima s kojima usko surađuju. Na taj način, prateći svoje mentore u svakodnevnom radu, imaju priliku upoznati i ostale procese rada kako bi im obavljanje radnih zadataka bilo jednostavnije i učinkovitije.

„Već u prvim danima KABeCeDe shvatila sam da sam zaposlena u kompaniji koja se trudi prepoznati i razviti najbolje talente, a još me više oduševilo što ću i sama raditi baš na tom dijelu poslovanja. I danas, nakon više od dvije godine, sretna sam što karijeru razvijam upravo u najvećoj maloprodajnoj kompaniji u Hrvatskoj“, otkrila je Mila Budiša, specijalistica za razvoj karijera u Konzumu.

Mila Budiša

„Smatram da je KABeCeDa odlično koncipirana i svrhovita jer pomaže novim zaposlenicima u boljem upoznavanju radne sredine u koju dolaze. Tako je i meni pomogla da bolje upoznam svakodnevne radne procese Konzumove maloprodajne mreže, logističko-distributivnih centara te nadgradnje, kao i kolege s kojima i danas najviše surađujem“, izjavio je Mladenko Jurković, voditelj razvoja projekata u Konzumu.

„Na početku rada u Konzumu osjećala sam određenu dozu osobne nesigurnosti, ali ključan faktor u njezinom savladavanju bila je bezuvjetna podrška kolega koji su od prvog dana bili uz mene. Zato i volim raditi u maloprodaji – zbog dinamičnosti, izazova i suradnje s gotovo svim sektorima, ali najviše zbog ljudi koji me okružuju“, prisjetila se Lea Kufek Kupres, asistentica direktora maloprodaje u Konzumu. 

Lea Kufek Kupres

Konzum poziva sve koji su završili preddiplomski ili diplomski stručni ili sveučilišni studij ekonomskog, informatičkog, tehničkog, društveno-humanističkog ili prehrambeno-biotehnološkog smjera te imaju najviše godinu dana radnog iskustva da se prijave i tako započnu karijeru u jednoj od najvećih kompanija u Hrvatskoj, gdje će raditi s vrsnim stručnjacima i rješavati različite izazove.

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Grč koji u nama može prouzročiti strah od neuspjeha ili manjak motivacije može se ozbiljno odraziti na naše poslovne uspjehe, učiniti nas neefikasnim i...

Komentari

U suvremenoj psihologiji postoji velik broj istraživanja koja ukazuju na važnost pozitivnog mišljenja, ali ona uglavnom nisu poznata ljudima izvan struke.

Lifestyle

Osjećate konstantan umor, iscrpljenost bez obzira na količinu sna, bezvoljni ste i teže se nosite s radnim zadacima koje ste prije obavljali “kao od...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.