Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

EPOHA otvorila i osnovnu školu s državnim programom inspiriranu Waldorfom

Nakon otvaranja srednje škole, logičan slijed događanja za nas bio je i osnivanje privatne osnovne škole koja će biti smještena u istoj zgradi.

U zagrebačkom Podsusedu, na adresi Prigornica 2 gdje je lani otvorena privatna jezična gimnazija EPOHA, u novoj školskoj godini će i učenici prvih razreda osnovne škole moći pohađati nastavu u privatnoj osnovnoj školi koja radi prema državnom programu, ali u nastavi koristi waldorfsku metodu podučavanja. Učenje u takvim školama prenosi se „kroz nastavnika“, a procesuira kroz biće djeteta stvaranjem originalnih crteža i pomno biranih zapisa u bilježnicu. Uloženim trudom i radom prilikom oblikovanja vlastitih bilježnica, djeca stvaraju svoje udžbenike koje koriste za daljnje učenje i napredovanje.

Nakon otvaranja srednje škole, logičan slijed događanja za nas bio je i osnivanje privatne osnovne škole koja će biti smještena u istoj zgradi. Ova školska godina svakako je prepuna izazova, što za učenike, što za roditelje, a nama je dala dodatni vjetar u leđa da krizu koja nas je sve zadesila pretvorimo u priliku za uspjeh. Ponosne smo što smo ovim otvaranjem napravile presedan u hrvatskom obrazovanju i poslale jednu važnu poruku svim našim budućim roditeljima i djeci – obrazovanje je važno i važno je učiti sa srcem.

Lea Brezar i Renata Brekalo

Ritam je vitalni element u procesu učenja po waldorfskom principu. Školski dan i školska godina usklađeni su s ritmičkim dnevnim, mjesečnim i godišnjim promjenama u prirodi što pomaže u postizanju zdravog balansa između koncentracije i relaksacije, mentalnog i praktičnog rada, pokreta i odmora, slušanja i sudjelovanja, promatranja i činjenja. Svaki dan i svaki sat ima svoj ritam, što rezultira kontinuiranom buđenju interesa djeteta za nastavu.

Nastava u epohama od tri do četiri tjedna omogućava djetetu da potpuno uroni u nastavni sadržaj, a epohe se izmjenjuju tijekom cijele nastavne godine. Razredni učitelj prati djecu od prvog do osmog razreda osnovne škole, a njegova je uloga biti predstavnik svijeta koji ga okružuje – svijet koji može istraživati, iskusiti i otkriti. Priroda djeteta u osnovnoj školi je takva da dijete postaje svjesnije svoje unutarnje povezanosti sa svijetom te ga doživljava kroz ideju ”svijet je lijep”. Stoga je učiteljeva misija omogućiti mu iskustvo koje će kultivirati i osnažiti taj proces. Kroz pripovijedanje bajki, priča, legendi i mitova, koji s djetetovim bićem komuniciraju slikama što je svojstveno za tu dob, također će otkriti i svijet biljaka, životinja, minerala kako bi kvalitete tih svjetova dijete osvijestilo u sebi.

EPOHA privatna osnovna škola već je krenula s predbilježbama za upise, a s radom kreće u jesen 2021. Sve informacije o školi i upisima možete doznati putem web stranice www.epoha.hr/osnovna-skola ili putem maila [email protected].

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.