Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Google plus gasi profile i hrvatskim tvrtkama – njegovi čelnici objašnjavaju zašto

Google je ranije upozorio – nemojte se reklamirati na Google plusu, ugasit ćemo vaš profil! Nije se šalio, Google stvarno gasi Google + profile raznih kompanija. Sve što nije formata ‘ime i prezime’ nije dobrodošlo, za sada.

Google je ranije upozorio – nemojte se reklamirati na Google plusu, ugasit ćemo vaš profil! Nije se šalio, Google stvarno gasi Google + profile raznih kompanija. Sve što nije formata 'ime i prezime' nije dobrodošlo, za sada.

Google tvrtkama – nemojte praviti profile na Plusu, ugasit ćemo ih!

O gašenju profila raspravlja tehnološki svijet, pa je tako Robert Scoble, popularni bloger jučer razgovarao s Vicom Gundotrom, Googleovim predsjednikom za društvene medije, koji mu je objasnio zašto Google gasi takve profile, prenosi domaći tehnološki portal Netokracija, kojem je Google također ugasio profil na Google plusu.

Gundotra kaže kako se na Googleovoj društvenoj mreži želi održati pozitivna atmosfera, uspoređujući to sa pravilom u kojem restoran ne dozvoljava ulazak bez odjeće, primjerice. Tvrdi kako i nije toliko problem u pravim ili lažnim imenima, koliko u tome da žele maknuti one koji svoja imena pišu iskrivljenim slovima, znakovima, brojevima i slično.

Trenutno se, kako Scoble prenosi, radi na boljem sustavu za pseudonime kao i na nekim novitetima koji će se pojaviti u idućih nekoliko tjedana.

Na ovaj razgovor se nadovezao Bradley Horowitz, Googleova osoba za sve proizvode vezane uz komunikaciju, poput Google Talka i sličnih. Horowitz je dodatno razjasnio dva aktualna mita o njihovoj društvenoj mreži, a to je da Google nije zainteresiran za poslovne profile i organizacije na Google+. Horowitz kaže kako vjeruju da mogu taj dio bolje izvesti, ukratko; ne žele sada odjednom zatrpati Google+ osobnim i poslovnim profilima, a jasno je da će (ili već jesu) svi nahrliti tamo rezervirati svoje mjesto.

Drugi mit kojeg Horowitz razjašnjava jest da nepoštivanje pravila na Google+ može dovesti do gašenja cijelog Google profila neke osobe. Ovo naravno nije istina, obzirom da svaki Googleov servis ima svoja pravila, ali opreza nikad dosta.

Google: „Tisuće brandova želi na Google plus, ubrzat ćemo postupak!“


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.