Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

IBA Group i Data Monsters potpisali ugovor o strateškoj suradnji: Donose NVIDIA AI rješenja velikom broju korisnika

IBA Group, jedan od najvećih pružatelja IT usluga na području istočne i centralne Europe koji posluje i u Hrvatskoj, potpisao je ugovor o strateškoj suradnji s tvrtkom Data Monsters koja ima status NVIDIA Elite Partnera

IBA Group, jedan od najvećih pružatelja IT usluga na području istočne i centralne Europe koji posluje i u Hrvatskoj, potpisao je ugovor o strateškoj suradnji s tvrtkom Data Monsters koja ima status NVIDIA Elite Partnera. U okviru ove suradnje IBA Group pružat će podršku korisnicima u definiranju i implementaciji potencijalnih primjena AI rješenja te će pružati podršku u svim fazama testiranja i implementacije tih rješenja u infrastrukturu korisnika, a Data Monsters će doprinositi svojom ekspertizu u području AI tehnologija baziranih na NVIDIA sustavima. Ova suradnja prva je koja donosi NVIDIA AI rješenja na hrvatsko tržište, a prednosti koje donosi korisnicima su enterprise-level razina sigurnosti i zaštite podataka, pravovremeno ažuriranje softwarea i izvanredna tehnička podrška.

Značaj pouzdanog partnera

IBA Group aktivno surađuje s klijentima iz branši koje zahtijevaju veliki količine specijaliziranog znanja, poput oil&gas, telekomunikacijskog, energetskog, bankarskog i brojnih drugih sektora u kojima se inzistira na vrlo promišljenom pristupu s finalnim rješenjima izrađenima od nule za potrebe korisnika. Uz mnogobrojne timove posvećene različitim branšama, IBA Group razumije specifičnosti raznolikih tržišta te koristi svoje iskustvo za najvišu razinu savjetovanja i izrade finalnog proizvoda. Tvrtka je već dugi niz godina aktivna i u području AI i RPA (Robotic Process Automation) rješenja, integracija SAP-a i automatizacije raznolikih segmenata poslovanja.

„Svaka veća AI instalacija zahtijeva znanje o tehnologijama generativnog AI-ja i složenom IT okruženju korisnika. IBA Group pokriva dio projekata vezanih za AI integraciju u složenom okruženju, dok Data Monsters pruža temeljnu stručnost u području AI-ja. Kao rezultat, možemo razvijati generativna AI rješenja na razini pojedinog poslovnog subjekta. Uz elitnog NVIDIA partnera poput Data Monsters, pomažemo korisnicima da u velikom opsegu implementiraju Generativne AI mogućnosti u svoje organizacije“ – istaknuo je Miloš Surla, direktor IBA Group Hrvatske.

Bogata baza znanja i iskustva u AI rješenjima

Ekspertiza tvrtke Data Monsters bazirana je na izradi AI rješenja za raznolike industrije i potrebe klijenata. Među AI integracijama koje ističu, izdvajaju se primjeri poput izrade „digitalnog radnika“ za internu tehničku pomoć u oil & gas sektoru, koji je naučen na interni vokabular kompanije i na sve potencijalne upite zaposlenika, a omogućuje do 10 puta brže rješavanje upita. Među klijentima tvrtke su Cisco, Intel, Toyota, Pepsi, Nestle, Deutsche bank, Siemens, Adobe, P&G, Tetrapak i General Motors.

„Kao i kod svakog B2B rješenja za određenu tvrtku ili poduzeće, GenAI zahtijeva prilagodbu kako bi zadovoljio jedinstvene potrebe. Da bi se otključao puni potencijal GenAI-a, poslovanja trebaju kombinaciju pravih partnera s tehničkom i stručnom ekspertizom specifičnom za domenu. Zato smo udružili snage s IBA Group kako bismo klijentima pomogli riješiti složene poslovne izazove i ubrzati njihove transformacijske procese pomoću GenAI-a“ – istaknuo je Anatoly Rukavitsa, Serendipity direktor u Data Monsters.

Budući da Data Monsters prvenstveno ima savjetodavnu ulogu, dijeleći svoje stručno znanje u području generativne umjetne inteligencije, trebali su pouzdanog partnera koji razumije tržište istočne i srednje Europe te ima ekspertizu u ERP rješenjima. Tog partnera pronašli su u IBA Group, koja posluje u Europi više od 30 godina i ima više od 2000 IT i poslovnih stručnjaka. Klijenti IBA Group uključuju globalne gigante poput IBM-a, SAP-a, Goodyeara, Rockwell Automationa i Fujitsu Technology Solutions. Te korporacije surađuju s IBA-om na stotinama projekata koji zahtijevaju softverske usluge i rješenja. IBA Group komunicira s klijentima i nudi rješenja za njihove probleme koristeći osnovno znanje iz umjetne inteligencije stečeno od Data Monsters, što rezultira stvaranjem generativnih AI rješenja na razini poduzeća prilagođenih potrebama svake organizacije.

NVIDIA preuzima primat u razvoju AI rješenja

NVIDIA AI rješenja su zbog svoje prilagodljivosti, sigurnosti, stalnih ažuriranja postala prepoznata od strane poslovnih korisnika kao pouzdani proizvodi s kojima mogu transformirati svoje poslovanje. Tvrtka je svoj fokus na proizvodnju čipova u novije vrijeme preusmjerila na razvoj AI software rješenja, što joj je donijelo rekordne poslovne rezultate – u prvom tromjesečju Nvidijine poslovne godine 2024/2025., prihod od AI-ja bio je skoro četiri puta veći nego u istom razdoblju 2023/2024., dosegnuvši 26 milijardi dolara. NVIDIA ne djeluje samostalno u ponudi AI rješenja, već isključivo putem mreže NVIDIA partnera, poput tvrtke Data Monsters.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.