Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Jeste li i vi među onima koji su dobili bonus?

Jesu li se, i u kojoj mjeri, tvrtke i financijski odužile svojim radnicima za uložene napore i rad tijekom pandemije?

digital-marketing

Bez sumnje, iza većine poslodavaca u Hrvatskoj je zahtjevna i iscrpljujuća godina.

Mnogi su se mučili s padom poslovanja i zadržavanjem radnika, drugi su bili prisiljeni  staviti ‘ključ u bravu’, a kod dijela poslodavaca je došlo do naglog povećanja količine posla zbog čega su njihovi zaposlenici morali više ‘potegnuti’ i uložiti dodatni trud kako bi se prilagodili novim okolnostima.

MojPosao je preko servisa MojaPlaća istražio jesu li se, i u kojoj mjeri, tvrtke i financijski odužile svojim radnicima za uložene napore i rad tijekom pandemije.

Prosječni iznos bonusa – 1200 kuna

Rezultati istraživanja otkrivaju kako je svaki peti radnik (19%) u proteklih deset mjeseci dobio novčanu naknadu za rad u izvanrednoj situaciji. 

Bonus su najčešće dijelile tvrtke koje posluju u sektoru trgovine (25% radnika je primilo bonus), transporta (23%) te zdravstva (23%), a posebno sklone nagrađivanju angažmana svojih zaposlenika bile su velike tvrtke s više od 100 zaposlenih (28%).

S obzirom na tip vlasništva tvrtke, novčani bonus u najvećoj mjeri su dobili zaposleni u privatnim tvrtkama i to stranih vlasnika (22%) te radnici privatnih tvrtki u domaćem vlasništvu (19%).

Ispitanici zaposleni u javnoj i lokalnoj samoupravi su znatno rjeđe dobivali novčane nagrade za svoj rad tijekom krize (11%).

Prosječni iznos bonusa za rad u izvanrednim okolnostima je iznosio 1200 kuna, s time da je on bio nešto viši u privatnim tvrtkama u stranom vlasništvu (1260 kuna) nego u kompanijama domaćih vlasnika (1062 kune).

Kod trećine je došlo do povećanja količine posla

Tijekom krize, polovica radnika (48%) nije iskusila promjenu količine posla. S druge strane, trećina ispitanika (34%) je potvrdila kako su tijekom pandemije radili više nego ranije, dok je kod petine zaposlenih(18%) došlo do smanjenja obujma posla.

Nešto više od polovice ispitanika (58%) navodi kako tvrtka u kojoj rade posluje jednako kao i prije pandemije, 16% ističe kako su tvrtkini poslovni rezultati sada bolji, dok 27% tvrdi kako je njihova kompanija doživjela pad poslovanja.

Očekivano, financijski bonus je češće isplaćivan zaposlenicima kojima se povećala količina posla (25%) te onima čije tvrtke danas posluju bolje nego prije početka krize (30%).

O istraživanju:

Istraživanje je provedeno na preko 5.400 zaposlenih ispitanika, od kojih su 53% žene, a 47% muškarci. Najviše ispitanika, njih 27% mlađe je od 25 godina; 25% ima između 26 i 30 godina, 18% ih je starije od 41 godinu, 17% je u dobi od 31 do 35 godina i 14% u dobi od 36 do 40 godina. Najviše ispitanika, 39% ima srednju stručnu spremu, a 37% visoku stručnu spremu.

Preporučujemo

Novosti

Svjetsko tržište aplikacija za mobilne uređaje iz godine u godinu rapidno raste. Do 2014. godine predviđa se kako će dosegnuti nevjerojatnih 58 milijardi dolara.

Izdvojeno

Kratice su u poslovnom svijetu postale dio svakodnevne komunikacije, a engleske skraćenice gotovo su u potpunosti zamijenile nekadašenje nazive kojima smo se koristili prije...

Financije

Većini ljudi primamljiva je pomisao da iz svog naslonjača mogu pratiti tržište, ulagati i, naravno, zarađivati.

Izdvojeno

Malo čiji sandučić elektronske pošte ne krije barem jednu odbijenicu poslanu nakon testiranja ili razgovora za posao.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.