Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Kad snove pretvorimo u odličan biznis – iglu kućice kao raj na zemlji [galerija]

Whitepod je visokotehnološki eko-kamp smješten u švicarskim Alpama. Fotografije su vizualno atraktivne ali tu stoje i kao dobar primjer inovativnog poduzetničkog pothvata. Ovakve hi-tech iglue lako možemo zamisliti u Lici, Gorskom kotaru ili pak u Požeškoj kotlini…

Whitepod je visokotehnološki eko-kamp smješten u švicarskim Alpama. Fotografije su vizualno atraktivne ali tu stoje i kao dobar primjer inovativnog poduzetničkog pothvata. Ovakve hi-tech iglue lako možemo zamisliti u Lici, Gorskom kotaru ili pak u Požeškoj kotlini...

Whitepod je visokotehnološki eko-kamp smješten u švicarskim Alpama, padini izvan Ženeve, na 1700 metara nadmorske visine. I da stvar od početka bude jasna – riječ je o super luksuznom skijalištu namijenjenom bogatoj klijenteli.

Ono zbog čega uopće pišemo ovaj članak je Whitepod logor, odnosno petnaest atraktivnih kupola koje nalikuju eskimskim kućicama od leda.

Te kućice rezultat su dugogodišnjeg rada i istraživanja različitih stručnjaka, a začetnica ideje je Švicarka Sofia de Meyer. Ona je u svojim intervjuima za različite medije otkrila kako je sama ideja bila dugogodišnji san, a sve je zamislila eskimske kućice iglue s naglaskom na luksuz i ekološku osviještenost u jednome. Lokaciju za njihov smještaj tražila je gotovo dvije godine.

Svaka od kućica opremljena je ogromnim krevetom, kamom, krznom i drugim luksuznim ukrasima. Velik dio kućice proziran je, što nudi konstantan pogled u prirodu.

Whitepod i iPod

Zanimljiv je i sam naziv Whitepod. Partner ovog projekta je Apple, odnosno iPod pa se u početku smatralo kako je Whitepod dobio ime po iPodu, no Sofia je to demantirala istaknuvši kako su Appleovi uređaji u njezinim eskimskim kućicama upravo zbog lijepog dizajna, odnosno luksuza.

U okruženju super modernih eko kućica nema automobila, autobusa, hotela…ustvari nema ničega. Gdje god pogledate vidite samo Alpe prekrivene snijegom.

Na slikama se ove kućice čine relativno krhke, no tajna je upravo u odličnoj izolaciji, koja ne propušta hladnoću, a i nisu velike pa ih je lako zagrijati.

Cijena je prava astronomska. Ako odlučite posjetiti Whitepod radnim danom za to je potrebno izdvojiti 413 dolara, ako se pak odlučite za vikend, morate biti spremni platiti jedno spavanje čak 567 dolara.

I iglu spa…

Spa unutrašnjost


Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Zizoo, globalni lider za najam brodova za odmor objavio je ključne tržišne podatke koji pokazuju kako je u Hrvatskoj ostvareno gotovo 30% svih Zizoo...

Novosti

Forum je završen prezentacijom novih jesenskih jelovnika ugostitelja, kojima će se obogatiti gastro scena grada Zagreba. 

Ekonomija

Vinistra se ponovo odlučila na inovativan iskorak na hrvatskoj vinskoj sceni. Ovoga puta letvica je podignuta vrlo visoko.

Poduzeća

Valamar Riviera je ostvarila rezultate koji potvrđuju oporavak poslovanja nakon dvije godine pandemijske krize, ali i ukazuju na značajan utjecaj nove krize na troškove...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.