Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Klaudija Šarkanj imenovana direktoricom ljudskih resursa tvrtke Gideon Brothers

Klaudija Šarkanj u Gideon Brothers dolazi s pozicije People Operation Managera u vodnjanskom Infobipu, globalnoj komunikacijskoj kompaniji koja je 2020. postala prvi hrvatski jednorog.

Gideon Brothers, tvrtka za robotiku i softverska rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji, izvijestila je kako Klaudija Šarkanj preuzima novu poziciju direktorice ljudskih resursa.

Kao HR stručnjak s izuzetnim iskustvom u tehnološkom sektoru, Klaudija Šarkanj imat će ključnu ulogu u intenzivnom zapošljavanju nakon dokapitalizacije Serije A zaključene sredinom 2021. godine. Ovom je dokapitalizacijom Gideon Brothers prikupio ukupno 32 milijuna USD ulaganja za financiranje ubrzanog razvoja i komercijalizacije autonomnih mobilnih robota temeljenih na umjetnoj inteligenciji i 3D robotskom vidu.

Klaudija Šarkanj u Gideon Brothers dolazi s pozicije People Operation Managera u vodnjanskom Infobipu, globalnoj komunikacijskoj kompaniji koja je 2020. postala prvi hrvatski jednorog. Odgovornosti Klaudije Šarkanj u Infobipu su uključivale upravljanje ljudskim resursima u području customer success vertikale na razini grupe te je bila na čelu tima zaduženog za sveobuhvatnu HR podršku poslovnim operacijama. Prije nego što se 2018. godine pridružila Infobipu, Klaudija je obavljala niz rukovodećih pozicija u Algebri.  

„Izuzetno mi je drago što Klaudiji mogu zaželjeti dobrodošlicu u našu ekipu. Klaudija će nam pomoći da nastavimo graditi naš sjajni tim i pripremimo se za velike stvari koje nas očekuju. Siguran sam da ćemo puno naučiti jedni od drugih – i dobro se zabaviti na tom putu,“ kazao je Matija Kopić, glavni izvršni direktor i suosnivač tvrtke Gideon Brothers.

Gideon Brothers trenutno broji oko 100 zaposlenih, uključujući deset doktora znanosti, a planira se intenzivan nastavak zapošljavanja. Gideon Brothers trenutačno ima više od 30 otvorenih pozicija u SAD-u, Njemačkoj i Hrvatskoj. Tvrtka pritom širi sve svoje timove, uključujući razvoj, proizvodnju, prodaju, marketing i customer success tim.

Pročitajte još:

Poduzeća

Dr. Josip Ćesić, CTO i suosnivač tvrtke Gideon Brothers primljen je u Forbes Technology Council

Financije

Dokapitalizacija Serije A ubrzat će razvoj i komercijalizaciju autonomnih mobilnih robota (AMR) tvrtke Gideon Brothers koji automatiziraju horizontalno i vertikalno rukovanje materijalom.

Komentari

Roboti su budućnost logistike. Zbog toga hrvatska tvrtka Gideon Brothers koja je nedavno zaključila dokapitalizaciju vrijednu 31 milijun američkih dolara.

Financije

Dokapitalizaciju serije A predvodio je Koch Disruptive Technologies (KDT), fond rizičnog kapitala grupacije Koch Industries, uz sudjelovanje tvrtki DB Schenker, Prologis Ventures te Rite-Hite.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.