Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Neto dobit ENT-a značajno smanjena – predstavljen Ericsson Mobile Health [video]

Kompanija Ericsson Nikola Tesla (ENT) u 2010. ostvarila je neto dobit od 24 milijuna kuna, što je smanjenje u odnosu na godinu ranije kada je dobit iznosila 128,4 milijuna kuna, izvijestila je kompanija na današnjoj konferenciji za novinare.

Kompanija Ericsson Nikola Tesla (ENT) u 2010. ostvarila je neto dobit od 24 milijuna kuna, što je smanjenje u odnosu na godinu ranije kada je dobit iznosila 128,4 milijuna kuna, izvijestila je kompanija na današnjoj konferenciji za novinare.

Komentirajući rezultate poslovanja predsjednica ENT-a Gordana Kovačević je kazala kako su se u 2010. nastavili trendovi iz godine ranije, kako je godina bila zahtjevna i teška, no tvrtka je unatoč zahtjevnom poslovnom okruženju osigurala stabilno poslovanje, učvrstila svoju tržišnu poziciju, zadržala financijsku stabilnost kao i profitabilno poslovanje.

Istaknula je kako je unatoč otpisu potraživanja na kazahstanskom tržištu te manjoj dobiti od financijskih aktivnosti ostvarena neto dobit od 24 milijuna kuna. Isključujući navedeni otpis potraživanja neto dobit iznosi 150,5 milijuna kuna, što je porast od 17 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Kovačević je kazala i kako će Uprava i Nadzorni odbor predložiti Glavnoj skupštini, sazvanoj za 31. svibnja, 20 kuna redovne i 170 kuna izvanredne dividende po dionici.

Ericsson Mobile Health

U sklopu današnje konferencije za novinare predstavnici kompanije predstavili su i Ericsson Mobile Health (EMH) sustav za udaljeni medicinski nadzor pacijenata koji je namijenjen mjerenju medicinskih parametara na pacijentima koji nisu u bolnici, a imaju dugotrajno stabilno medicinsko stanje.

Više o sustavu za udaljeni medicinski nadzor i poslovnim rezultatima kompanije donosi ProfitirajTV


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.