Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Obama spašava gospodarstvo – kompanijama porezni kredit od sto milijardi dolara

Američki predsjednik Barack Obama ovaj će tjedan predložiti sto milijardi dolara vrijedan porezni kredit za kompanije radi poticanja posrnulog američkog gospodarskog oporavka, prenosi The Washington Post. Prema pisanju tog lista, Obama će za lansiranje nove političke inicijative iskoristiti govor koji će u srijedu održati u Clevelandu, u saveznoj državi Ohio. Obama ovaj tjedan putuje u posjet dvjema saveznim državama teško pogođenima recesijom – Wisconsinu i Ohiu.

Američki predsjednik Barack Obama ovaj će tjedan predložiti sto milijardi dolara vrijedan porezni kredit za kompanije radi poticanja posrnulog američkog gospodarskog oporavka, prenosi The Washington Post. Prema pisanju tog lista, Obama će za lansiranje nove političke inicijative iskoristiti govor koji će u srijedu održati u Clevelandu, u saveznoj državi Ohio. Obama ovaj tjedan putuje u posjet dvjema saveznim državama teško pogođenima recesijom - Wisconsinu i Ohiu.

Njegov prijedlog obuhvaća podizanje i trajno povećanje poreznih kredita za istraživanja i razvoj, a bit će dodijeljeni kompanijama koje razvijaju nove tehnologije u zemlji i čuvaju američka radna mjesta.

Financirat će se zatvaranjem drugih rupa u zakonu o korporativnom porezu, prenosi nadalje taj list, pozivajući se na neimenovanog dužnosnika Obaminog kabineta.

Stopa nezaposlenosti visokih 9,6 posto

Gospodarski tim američkog predsjednika razmatra uvođenje cijelog niza novih mjera usmjerenih na obnovu gospodarstva. Pritom je iz Bijele kuće već priopćeno da model za te mjere neće biti ogroman, 814 milijardi dolara vrijedan paket pomoći iz 2009.

Podaci ministarstva rada u petak su pokazali da je u prošlome mjesec izgubljeno novih 54.000 radnih mjesta dok je stopa nezaposlenosti ojačala na 9,6 posto. Iako je to značajno manje od 120.000 izgubljenih radnih mjesta koliko su očekivali analitičari, stopa zapošljavanja nije bila dostatna da se zaposlili milijuni krizom pogođenih Amerikanaca.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.