Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Obama spašava gospodarstvo – kompanijama porezni kredit od sto milijardi dolara

Američki predsjednik Barack Obama ovaj će tjedan predložiti sto milijardi dolara vrijedan porezni kredit za kompanije radi poticanja posrnulog američkog gospodarskog oporavka, prenosi The Washington Post. Prema pisanju tog lista, Obama će za lansiranje nove političke inicijative iskoristiti govor koji će u srijedu održati u Clevelandu, u saveznoj državi Ohio. Obama ovaj tjedan putuje u posjet dvjema saveznim državama teško pogođenima recesijom – Wisconsinu i Ohiu.

Američki predsjednik Barack Obama ovaj će tjedan predložiti sto milijardi dolara vrijedan porezni kredit za kompanije radi poticanja posrnulog američkog gospodarskog oporavka, prenosi The Washington Post. Prema pisanju tog lista, Obama će za lansiranje nove političke inicijative iskoristiti govor koji će u srijedu održati u Clevelandu, u saveznoj državi Ohio. Obama ovaj tjedan putuje u posjet dvjema saveznim državama teško pogođenima recesijom - Wisconsinu i Ohiu.

Njegov prijedlog obuhvaća podizanje i trajno povećanje poreznih kredita za istraživanja i razvoj, a bit će dodijeljeni kompanijama koje razvijaju nove tehnologije u zemlji i čuvaju američka radna mjesta.

Financirat će se zatvaranjem drugih rupa u zakonu o korporativnom porezu, prenosi nadalje taj list, pozivajući se na neimenovanog dužnosnika Obaminog kabineta.

Stopa nezaposlenosti visokih 9,6 posto

Gospodarski tim američkog predsjednika razmatra uvođenje cijelog niza novih mjera usmjerenih na obnovu gospodarstva. Pritom je iz Bijele kuće već priopćeno da model za te mjere neće biti ogroman, 814 milijardi dolara vrijedan paket pomoći iz 2009.

Podaci ministarstva rada u petak su pokazali da je u prošlome mjesec izgubljeno novih 54.000 radnih mjesta dok je stopa nezaposlenosti ojačala na 9,6 posto. Iako je to značajno manje od 120.000 izgubljenih radnih mjesta koliko su očekivali analitičari, stopa zapošljavanja nije bila dostatna da se zaposlili milijuni krizom pogođenih Amerikanaca.

Napisao

Pročitajte još:

Financije

Petina ispitanika u Hrvatskoj ulaže ili je ulagala u kriptovalute, i to ponajprije kako bi ostvarili dugoročna ulaganja te brzu i laku zaradu

Financije

Neobični načini ulaganja, kao što je skupljanje igračaka, mogu generirati visoke povrate.

Turizam

U 2022. godini planirane su investicije u Helios Faros d.d. u Starom Gradu na Hvaru u vrijednosti od oko 220 milijuna kuna, kroz partnerstvo...

Marketing i prodaja

Direktori prodaje često naglašavaju kako glavni izvor dobiti leži u povećanju ulaganja u marketinške aktivnosti.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.