Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

Održivi turizam na Mediteranu uz e-learning platformu i SMARTMED projekt

SMARTMED projekt, koji se provodi kroz program teritorijalne suradnje Europske unije – Interreg Mediteran, kroz međunarodnu suradnju nastoji doprinijeti razvoju pametnog i održivog turizma na Mediteranu. 1

SMARTMED projekt, koji se provodi kroz program teritorijalne suradnje Europske unije – Interreg Mediteran, kroz međunarodnu suradnju nastoji doprinijeti razvoju pametnog i održivog turizma na Mediteranu. 13 partnera na Mediteranu posljednje tri godine intenzivno je surađivalo na iznalaženju rješenja i do kraja rujna predstavit će svoje konačne rezultate. 

Tijekom provedbe SMARTMED projekta, proveo se niz korisnih radionica, panel rasprava, 9 pilot projekata i niz ostalih aktivnosti u sklopu kojih danas stručnjaci iz sektora turizma kao i svi ostali dionici raspolažu znatno bogatijim znanjem za uspješnije upravljanje pametnim i održivim turizmom. Kako bi svi edukativni materijali i drugi korisni rezultati projekta bili javno dostupni svim zainteresiranim dionicima u sektoru turizma na jednom mjestu, osmišljena je i razvijena e-learning platforma.

E-learning platforma će biti dostupna na čak 10 različitih jezika

E-learning platforma je prije svega važan alat za umrežavanje i širenje znanja kao i najboljih praksi i iskustava proizašlih iz SMARTMED projekta. E-learning platformom će se koristiti svi projektni partneri iz 9 zemlja; Slovenije, Italije, Grčke, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, Španjolske, Portugala i Hrvatske, ali i ostali dionici uključeni u Mediteransko područje. Upravo zato kako bi se osigurala učinkovitost, rad na e-learning platformi omogućen je na 10 različitih jezika; engleskom kao službenim jezikom programa te na svim ostalim službenim jezicima zemlja iz kojih potječu projektni partneri.   

Sve ideje za razvijanje pametnog turizma na jednom mjestu

E-learning platforma osnažit će sposobnost umrežavanja dionika i time potaknuti primjenu inovativnih rješenja kao i razvoj poduzetništva i startupova. Obuhvatit će cjelokupni edukativni materijal koji je osmišljen i proizveden kroz aktivnosti SMARTMED projekta. Također, e-learning platforma bit će kontinuirano ažurirana kako bi edukativni materijali vezani uz unapređenje vještina i kompetencija za rad u sektoru turizma bili dostupni na jednom mjestu.

Između ostalog, korisnicima će na raspolaganju biti sve informacije vezane uz provedene pilot projekte pa tako i problemi i poteškoće s kojima su se susretali, načini njihovog rješavanja, kao i prikaz dobrih praksi proizašlih iz provedbe pilot projekata. Time će se omogućiti dionicima u turizmu da raspolažu s konkretnim informacijama koje će im dalje pomoći u razvijanju uspješnijeg turizma.  

E-learning platformom će se jačati inovacije u sektoru turizma

E-learning platforma neće služiti isključivo kao mjesto za pohranjivanje podataka, već i kao forum za konzultacije što će dovesti do jačanja suradnje javnih i privatnih tijela te samih građana koji će zajedničkim snagama raditi na primjeni poslovnog modela SMART turizma ali i na uvođenju inovacija.

E-learning platforma uskoro će biti predstavljena i široj javnosti 14. rujna na završnom događanju u Granadi u Španjolskoj te će predstavljati izuzetan doprinos projekta SMARTMED razvoju turizma i pozicioniranju Mediterana kao održive, pametne i uključive destinacije.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Više informacija o projektu možete naći na Internet stranici https://smartmed.interreg-med.eu/

Pročitajte još:

Edukacija

Nagrađeni nisu skrivali zadovoljstvo što ih je udruga, s kojom dijele temeljne vrijednosti u poslovanju i u životu, odabrala za ove vrijedne nagrade, koje...

Ljudski resursi

Toksična radna atmosfera često se kao teret postavlja šefovima, odnosno menadžerima i direktorima odgovornima za određeni dio organizacije posla te brigu o zaposlenicima i...

Poduzeća

Grupacija Kofola više je puta potvrdila da se može nositi s krizom i održati financijsku disciplinu čak i u teškim razdobljima.

Novosti

Zizoo, globalni lider za najam brodova za odmor objavio je ključne tržišne podatke koji pokazuju kako je u Hrvatskoj ostvareno gotovo 30% svih Zizoo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.