Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Payoneer sklopio sporazum s eBayom

eBay nastavlja upravljati plaćanjima u većem broju zemalja uz podršku Payoneera.

Payoneer, globalna platforma za plaćanja i elektronsku trgovinu koja potiče rast milijuna digitalnih biznisa širom svijeta, objavio je pokretanje suradnje sa eBayom kako bi prodavačima u odabranim zemljama omogućio da budu plaćeni za ono što prodaju na eBay platformi. eBay se udružio sa Payoneerom u okviru svoje misije modernizacije platforme, pojednostavljenja njenog funkcioniranja i lakše naplate za prodavače diljem svijeta. Uz pomoć Payoneera, prodavači na eBayu će imati brži pristup sredstvima, veću fleksibilnost u upravljanju naplatama u različitim valutama i bolji pristup potencijalnim kupcima preko različitih međunarodnih eBay sajtova.  

Payoneer će od travnja 2021. godine upravljati naplatama eBay prodavača iz Kine, dok će eBay proširiti upravljanje plaćanjima diljem svijeta. eBay i Payoneer namjeravaju ovu uslugu uvesti i u druge zemlje tijekom ove godine.

Payoneer je sklopio ovaj sporazum nakon najave da će postati postati javno dioničarsko društvo kasnije ove godine zahvaljujući poslovnom angažmanu sa jednom kompanijom za preuzimanja u posebne svrhe. Val digitalizacije koji se ubrzao tijekom pandemije je dodatno istaknuo važnost nesmetane globalne trgovine, s obzirom da sve više kupaca i prodavača trguje na međunarodnom nivou. Payoneer je tijekom 2020. godine obradio platne transakcije u vrijednosti od 44,4 milijarde dolara, što je 53% više nego 2019.

Čast nam je što smo postali partner eBaya, istinskog pionira i giganta u svijetu elektronske trgovine”, izjavio je Scott Galit, generalni direktor Payoneera. „Mi i naši klijenti u potpunosti podržavamo njegov cilj stvaranja pojednostavljene, moderne platforme za lakšu prekograničnu trgovinu. Naša misija kao kompanije koja potiče trgovinu je suradnja sa prodavačima na svakoj platformi gdje obavljaju transakcije. Radujemo se zajedničkom radu sa eBayom na pružanju najboljeg mogućeg iskustva za prodavače širom svijeta.”

Upravljanje plaćanjima na našoj platformi je ključna komponenta unapređenja eBay iskustva za naše klijente”, dodala je Alyssa Cutright, potpredsjednica za globalna plaćanja u eBayu. „Drago nam je što ćemo biti partner Payoneeru u vrijeme ovakvog rasta obje naše kompanije. Zajedno ćemo iskoristiti veliki zamah koji je elektronska trgovina doživjela tijekom prethodne godine i pomagati prodavačima da vrše međunarodne transakcije sa kupcima na fleksibilan i siguran način, preko jednostavne, moderne platforme.”

Nikola Mehandžić, Business Development Director Payoneera u Srbiji rekao je da kompanija ulaže velike napore da pomogne razvoj međunarodnih biznisa, te da je partnerstvo sa eBayom jasan dokaz toga. „Ovo strateško partnerstvo omogućit će ljudima širom svijeta lakše trgovanje i obavljanja transakcija. E-commerce zajednica u balkanskoj regiji već je značajna, s tisućama lokalnih poduzeća koja prodaju na međunarodnom tržištu. Kako se digitalizacija trgovine ubrzava kao rezultat COVID-a, vjerujemo da ćemo i u sljedećoj godini obilježiti eksplozivan rast iz ove regije. Zahvaljujući ovoj novoj suradnji, e-commerce prodavači koji koriste eBay imat će brz pristup svojim sredstvima u više valuta, što će im omogućiti da razvijaju svoje poslovanje i iskoriste globalnu priliku“, zaključio je Mehandžić.

Napomena: Payoneer je u veljači 2021. godine sklopio Sporazum i plan reorganizacije sa kompanijom FTAC Olympus Acquisition Corp (NASDAQ: FTOC) i na osnovu te transakcije će postati američko javno dioničarsko društvo. Očekuje se da transakcija bude dovršena u drugom kvartalu 2021. godine, nakon ispunjavanja standardnih završnih uvjeta.

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.