Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Pred nama jedan od najvećih kripto skandala do sada

Trgovanje kriptovalutama je postalo popularno jer su ljudima često obećavane velike zarade za kratkoročna ulaganja.

kriptovalute

Vjeruje se da su tisuće ljudi izgubile svoje ušteđevine nakon ulaganja u aplikaciju za trgovanje kriptovalutama pod nazivom iEarn Bot, a stručnjaci koji su istražili ovu kompaniju kažu da bi ovaj slučaj mogao biti jedan od najvećih kripto skandala do sada.

Trgovanje kriptovalutama je postalo popularno jer su ljudima često obećavane velike zarade za kratkoročna ulaganja, međutim službe za provođenje zakona upozoravaju na sve veći broj prevara i preporučuju investitorima da budu obazrivi, navodi se u izvještaju BBC-a.

Kako piše Tanjug, u Rumunjskoj su desetine ličnosti visokog profila, uključujući vladine dužnosnike i akademike, bile uvjerene da investiraju posredstvom aplikacije jer ju je sponzorirao Gabriel Garais, vodeći IT stručnjak u zemlji, međutim Garais tvrdi da je i on bio prevaren i naveden da uloži vlastitu ušteđevinu u aplikaciju nakon čega je izgubio novac.

Čovjek koga iEarn Bot imenuje kao osnivača kompanije rekao je britanskom javnom servisu da nikada nije čuo za kompaniju i potvrdio da je podnio prijavu policiji.

Tehnološki institut u Massachusettsu, zajedno s kompanijama kao što su Huawei i Qualcomm, imenovani su kao “strateški partneri” iEarn Bota, ali i oni tvrde da nemaju saznanja o kompaniji i da ne rade sa njom.

Na web stranici kompanija iEarn Bot nije objavila nikakve kontakt informacije.

Pročitajte još:

Financije

Kada tradicionalni ulagački instrumenti, poput obveznica, štednje u bankama, te ulaganja u nekretnine, postanu nesigurni, građani, ali i svi ostali investitori posežu za investicijskim...

EU fondovi

Hrvatska će primiti devet milijardi eura bespovratnih sredstava kohezijske politike za razdoblje od 2021. do 2027. godine radi promicanja gospodarske, socijalne i teritorijalne kohezije...

Financije

Iako su više kamatne stope glavni instrument ECB-a za borbu protiv inflacije, one su i teret za gospodarstvo, jer to znači skuplje kredite i...

Financije

Novac ušteđen prije samo nekoliko godina danas vrijedi bar 10% manje, a izgledno je da će se taj trend nastaviti i u budućnosti.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.