Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Prva hrvatska prigodna kovanica od 2 eura

Prigodne kovanice od 2 eura posebno su dizajnirane kovanice koje izdaju zemlje eurozone kako bi obilježile povijesne događaje ili skrenule pozornost na kulturne elemente koji su aktualni za tu zemlju.

Prigodne kovanice od 2 eura posebno su dizajnirane kovanice koje izdaju zemlje eurozone kako bi obilježile povijesne događaje ili skrenule pozornost na kulturne elemente koji su aktualni za tu zemlju.

Zaštitna obilježja, tehničke značajke i zajednička strana prigodnih kovanica jednake su onima „običnih“ kovanica od 2 eura. Ono što ih čini posebnim jest prigodni motiv na nacionalnoj strani.

Vođeni mišlju da je kovanje prigodnih kovanica od 2 eura dobar način promicanja vlastite zemlje Hrvatska narodna banka izdala je prvu prigodnu kovanicu od 2 eura povodom uvođenja eura kao novčane jedinice u Republici Hrvatskoj, 1. siječnja 2023. Kovanica je otkovana u Hrvatskoj kovnici novca te je izdana u količini od 250.000 komada.

Autor likovnog rješenja nacionalne strane jest Nikola Vudrag, sveučilišni prvostupnik kiparstva. Motiv kovanice prikazuje naziv države izdavateljice “HRVATSKA” i godinu izdanja “2023” te natpis “ČLANICA EUROPODRUČJA“. Natpisi na kovanici raspoređeni su tako da tvore stilizirani znak eura.

Prigodne kovanice od 2 eura moguće je nabaviti putem web trgovine Hrvatske kovnice novca uz ograničenje od najviše deset (10) blister pakiranja po jednoj transakciji/osobi.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.