Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Schwarzenegger prvi ugostio Medvedeva – jača suradnja Kalifornije i Rusije

Kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger ugostio je u San Franciscu ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva. Time su dvojica čelnika označili početak međunarodnog partnerstva na zajedničkim projektima, uključujući otvaranje trgovinske misije Kalifornije u Rusiji.

Kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger ugostio je u San Franciscu ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva. Time su dvojica čelnika označili početak međunarodnog partnerstva na zajedničkim projektima, uključujući otvaranje trgovinske misije Kalifornije u Rusiji.

Ruski predsjednik nazočio je i Schwarzeneggerovu potpisivanju memoranduma o razumijevanju s ruskim tvrtkama iz Grupe Renova o očuvanju kalifornijskog Povijesnog parka Fort Ross, u kojem je naselje ruskih doseljenika u Ameriku iz 1800-ih godina.

Privatna ulaganja važna za Kaliforniju

– Ruski privatni ulagači pomoći će državi. To je velika suradnja, – izjavio je Schwarzenegger, izvješćuje u srijedu dnevni list San Francisco Chronicle.

Za trgovinsku misiju Kalifornije u Rusiji rekao je da će biti „vrlo korisna“ za obje strane, radi izgradnje partnerstva u poslovanju i visokoj tehnologiji.

Schwarzenegger je za Chronicle izjavio kako je posebno ponosan što je Medvedev izabrao Kaliforniju za prvu postaju svoga boravka u SAD-u.

Na prijemu u hotelu Fairmont bili su članovi ruskog državnog izaslanstva, poslovni ljudi, diplomati i oko sto ruskih novinara.

Prema pisanju Chroniclea, Medvedev je izrazio očekivanje da će njegov posjet Silikonskoj dolini u srijedu biti „vrlo koristan“ za uspostavu trgovinske i poslovne suradnje između Rusije i Silikonske doline.

Medvedev će u srijedu posjetiti sjedišta nekoliko vodećih tvrtki u regiji, uključujući Twitter, Apple i Cisco. Kasnije će otputovati na sveučilište Stanford, gdje će se susresti sa studentima i profesorima.

U četvrtak kod Obame

Medvedev će u srijedu navečer otputovati iz Kalifornije u Washington, gdje će se u četvrtak susresti s predsjednikom Barackom Obamom, prije odlaska na summit skupine G-20 u Kanadu.

Predsjednici Obama i Medvedev razgovarat će o mogućnostima proširenja suradnje u trgovini, ulaganjima i inovacijama, kao i o drugim pitanjima od zajedničkog interesa uoči summita skupine G-8 i G-20, najavili su dužnosnici administracije.

Nove sankcije UN-a protiv Irana, kao i ratifikacija novog sporazuma o ograničenju strateškog naoružanja START, također se biti među temama američko-ruskih razgovora u Bijeloj kući.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.