Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Studenti dobili 203.000 kuna za razvoj projekta – pogledajte u što ih ulažu

Karte za koncerte uskoro ćemo kupovati putem mobitela, a redar na ulazu poništavat ce ih upravo na našem smartphoneu. Studentski tim, Matija Marijan i Berislav Marszalek sa svojim projektom ENTRIO osvojili su u finalu Business Plan Contesta (BPC) novčanu nagradu od ukupno 203.000 kuna, za razvoj projekta i ostvarenje svog poduzetničkog sna.

Karte za koncerte uskoro ćemo kupovati putem mobitela, a redar na ulazu poništavat ce ih upravo na našem smartphoneu. Studentski tim, Matija Marijan i Berislav Marszalek sa svojim projektom ENTRIO osvojili su u finalu Business Plan Contesta (BPC) novčanu nagradu od ukupno 203.000 kuna, za razvoj projekta i ostvarenje svog poduzetničkog sna.

Matija Marijan, student ekonomije u Nizozemskoj i Berislav Marszalek, student zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva dobili su vjetar u leđa u obliku 203.000 kuna za daljnji razvoj svog projekta ENTRIO. Ideja projekta, koji je već u samoj završnici te će se uskoro naći na tržištu, jeste zamijeniti tradicionalne ulaznice za evente novim tehnologijama. Dugi redovi za kupnju papirnatih ulaznica za koncerte, nogometne utakmice i druge manifestacije uskoro bi mogle postati stvar prošlosti.

ENTRIO je sustav za prodaju i distribuciju ulaznica za različite događaje, koji će marketing i prodaju spojiti u jedno, web aplikacijom za smartphone uređaje. Organizatori će tako prodati više ulaznica, a krajnji korisnik po kartu neće morati na prodajno mjesto, već će ju jednostavno kupiti putem svog smartphonea. Aplikacija ENTRIO za iOS i Android omogućit će nam da redaru na ulazu pokažemo svoju online ulaznicu, a on će ju jednostavnim odabirom „OK“ poništiti.

Što sa 200.000 kuna?

Marija i Berislav za Profitiraj.hr ističu kako je projekt u samoj završnici, a sa 203.000 kuna financirat će njegovo poslovanje u početnom razdoblju.

– Presretni smo zbog osvojene nagrade. „Investicijski fond“ pomoći će nam u financiranju našeg poslovanja u samom početku, primjerice zapošljavanja prvih djelatnika – ističu studenti te dodaju kako će radnike u početku tražiti među programerima.

Ured i knjigovodstveni servis na korištenje

Uz 200.000 kuna vrijedan „investicijski fond“ ENTRIO je „pokupio“ i drugu nagradu za najbolje napisan poslovni plan u iznosu od 3.000 kuna. No to nije sve, jer dvojac dobiva konzultanta iz udruge CRANE, ured u Tehnološkom parku Zagreb i besplatne knjigovodstvene usluge. Logistička potpora će im dobro doći jer je projekt namijenjen globalnom tržištu.

Investicijski fond od 200.000 kuna financirali su CRANE (Croatia Angel Network) sa 100.000 kuna, BICRO sa 50.000 kuna i udruga eALUMNI sa 50.000 kuna. Članovi CRANE-a (Hrvoje Prpić, Mihovil Barančić i Robert Slavečki) i eALUMNI-a (Petar Šimić i Branimir Miletić) odlučili su o pobjedniku.

Pokrovitelj ovogodišnjeg BPC-a je i predsjednik Ivo Josipović.

Napisao

Pročitajte još:

DOP

U sklopu natječaja {ZAJEDNO} za bolje sutra dm će podržati realizaciju devet društveno odgovornih projekata usmjerenih na dobrobit i zdravlje žena koji su vrijedni...

Edukacija

Na prethodnim izdanjima PitchADU-a predstavljani su projekti koji su kasnije zaživjeli te se realizirali kao pravi profesionalni projekti.

Nekretnine

Kraj ljetnog perioda za većinu studenata već tradicionalno označava razdoblje intenzivne potrage za stanovima za najam u kojima će boraviti predstojeću akademsku godinu.

Financije

Ministarstvo znanosti i obrazovanja povećalo je minimalnu cijenu studentskog rada s 25,39 kuna na 26,56 kuna po satu neto, što će vrijediti od 1....

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.