Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Sveučilište Algebra pokrenulo novi studij digitalne ekonomije uz potporu vodećih revizorskih kuća

Sveučilište Algebra, dobivši dopusnicu Ministarstva za znanost i visoko obrazovanje, pokrenulo je još jedan novi prijediplomski sveučilišni studijski program, ovog puta u polju ekonomije.

Sveučilište Algebra, dobivši dopusnicu Ministarstva za znanost i visoko obrazovanje, pokrenulo je još jedan novi prijediplomski sveučilišni studijski program, ovog puta u polju ekonomije. Poslovna ekonomija i digitalno poslovanje novi je Algebrin studij koji će otvoriti vrata svima koji žele upoznati svijet izvan granica tradicionalne ekonomije i učiti više o poslovanju i radu u svijetu u kakvom danas živimo – o tome kako uspješno voditi multinacionalnu kompaniju u kojoj se komunikacija odvija prvenstveno na digitalnim kanalima, o tome kako funkcionira svijet decentraliziranog poslovanja i novih valuta te o tome kako se stvara održiva konkurentska prednost i poduzetnički mindset u globalnom svijetu neprestane povezanosti. Kroz inovativne kolegije i dinamična predavanja, polaznici će naučiti što znači biti katalizator promjena u poslovnom svijetu, a voditelj studija je dr. sc. Nikola Drašković, ekonomski stručnjak s bogatim iskustvom rada u realnom sektoru.

Ekonomija novog doba fokusirana je na alate i tehnike koji svojom disrupcijom mijenjaju svakodnevni život pojedinca u svim segmentima – u području upravljanja financijama, ljudima, ali i u području razvoja modernih zajednica i odgovornog društva. Kolegiji kao što su Transformacija financijskih usluga, Blockchain i kripto-imovina, Digitalna transformacija i novi poslovni modeli, Primjena umjetne inteligencije u poslovanju, Ekonomija socijalnih mreža ili Strateški management u digitalnom dobu polaznicima će biti omogućena kvalitetna podloga u temeljnim ekonomskim disciplinama uz digitalni zaokret prema suvremenim kolegijima“ – ističe izv.prof.dr.sc. Mislav Balković, rektor Sveučilišta Algebra i dodaje: „Novim studijskom programom Algebra nema samo za cilj stvoriti generaciju poslovnih stručnjaka, nego i zajednicu budućih lidera i menadžera koji će informirano, savjesno i odgovorno upravljati suvremenim kompanijama nove generacije.“

Sporazum o suradnji s Big Four i Forvis Mazars

Podršku pokretanju novom studijskom programu dale su i četiri najveće kompanije specijalizirane za reviziju, porezno i poslovno savjetovanje (Big Four): EY Hrvatska, Deloitte Hrvatska, KPMG in Croatia i PwC Hrvatska te Forvis Mazars s kojima je potpisan Sporazum o suradnji. Osnovna namjera Sporazuma poticanje je razvoja društva znanja u kojem će znanost i gospodarstvo biti pokretači pozitivnih društvenih promjena i šireg društvenog napretka, a kroz njega su Sveučilište Algebra i tvrtke potpisnice usuglasile promicanje suradnje na području poduzetničkih inicijativa i sustavno djelovanje prema relevantnim tijelima državne i javne vlasti kroz preporuke usmjerene na inicijative koje potiču suradnju obrazovanja i poduzetništva.

Algebra/Mazars, Cinotti i Balen

Helena Schmidt, rukovoditeljica hrvatskog  ureda Deloittea i partnerica u Odjelu poreza izjavila je prilikom potpisivanja Sporazuma:Deloitte prepoznaje važnost kontinuiranog ulaganja u znanje i vještine mladih stručnjaka te sklapanjem sporazuma o suradnji sa Sveučilištem Algebra nastavlja niz sporazuma s ustanovama za visoko obrazovanje. Svjesni smo potrebe za povezivanjem teorijskih znanja i praktičnih iskustava, a smatramo kako upravo ta kombinacija ustanove kao Algebra koja redovno surađuje s poduzetnicima te Deloittea koji za svoje klijente pruža inovativna i potpuna rješenja njihovih poslovnih izazova predstavlja odličnu kombinaciju. Spomenuta suradnja omogućuje nam da zajednički radimo na pružanju praktičnih iskustava i znanja koja su ključna za pripremu studenata za tržište rada. Vjerujemo da je ulaganje u mlade ljude i njihovo obrazovanje temelj za stvaranje uspješne budućnosti.“

„Suradnje s fakultetima donose nam brojne prednosti. Omogućuju nam stupiti u kontakt sa skupinom iznimnih talenata, podržati ih u njihovom razvoju i oblikovati sljedeću generaciju lidera koji donose nove perspektive, kreativno razmišljanje i razumijevanje novih trendova. Kroz razna predavanja, radionice i projekte ostvarujemo kontakte s vrhunskim studentima i budućim kandidatima za zaposlenje koji posjeduju vještine i ambiciju napredovati u današnjem dinamičnom poslovnom okruženju. Ljepota suradnje je u mogućnosti da svoje iskustvo i znanje podijelimo, a pri tome, od novih generacija i mi često nešto naučimo“ kazao je John Gašparac, glavni partner za Hrvatsku, PwC Hrvatska.

Forvis Mazars teži izvrsnosti i radi toga podržavamo Algebrinu inicijativu koja će studentima omogućiti modernu edukaciju i pripremiti ih za poslovni svijet. Forvis Mazars želi otvoriti svoja vrata svim studentima koji teže izvrsnosti, poštenom i profesionalnom pristupu u svakodnevnici realnog života“istaknuo je Kristijan Cinotti, managing partner u Forvis Mazarsu.

Potpisnici će u okviru Sporazuma poduzimati raznovrsne zajedničke aktivnosti, kao što su kreiranje smjernica razvojnih politika za integraciju poduzetničkih aktivnosti u obrazovne inicijative; organizacija seminara, radionica, konferencija i okruglih stolova; rad na osiguranju studentskih praksi te izrađivanje stručnih analiza na teme važne za znanost i gospodarstvo.

„Sporazumima smo učinili zalog za budućnost – želimo zadržati pametne i ambiciozne mlade ljude u zemlji, a to je jedino moguće kroz dublju integraciju naših obrazovnih programa s potrebama tvrtki u realnom sektoru. Odlučili smo se za tvrtke iz segmenta poslovnog savjetovanja i revizije jer su one u izravnom doticaju s većinom hrvatskih kompanija i dobro znaju što je potrebno tvrtkama za regularno i uspješno poslovanje. Želimo svim našim novim studentima ekonomije omogućiti da kroz stručne prakse u najboljim svjetskim tvrtkama, kroz rad na stvarnim studijama slučaja i kroz susrete s poslovnom zajednicom već za vrijeme studija izbruse svoja znanja i vještine te da budu poželjni kadrovi svim poslodavcima po završetku ovog studijskog programa“zaključuje rektor Balković.

Studenti po završetku prijediplomskog sveučilišnog studijskog programa Poslovne ekonomije i digitalnog poslovanja stječu 180 ECTS bodova i akademski naziv Sveučilišni prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) ekonomije uz kraticu univ.bacc.oec. Studijski program dostupan je na portalu postani-student.hr.


Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.