Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Todorić – samo investicije mogu pokrenuti novi ciklus zapošljavanja

Hrvatskoj su potrebne nove investicije i novo zapošljavanje, izjavio je predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić nakon današnjeg otvorenja Konzumove Akademije – Centra za selekciju i edukaciju.

Hrvatskoj su potrebne nove investicije i novo zapošljavanje, izjavio je predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić nakon današnjeg otvorenja Konzumove Akademije - Centra za selekciju i edukaciju.

– Nelikvidnost u ovom trenutku nije problem naše države, u ovom trenutku problem su investicije, moramo više investirati u poslove koji će donositi novu vrijednost i zapošljavati ljude, – istaknuo je Todorić.

“Agrokor nije najveći neplatiša”

Opovrgnuo je da je Agrokor najveći generator nelikvidnosti u zemlji navodeći kako koncern ispunjava sve obveze prema državi te kako nisu dužni ni prema poslovnim partnerima.

– Prije par dana dug svih naših kompanija prema državi bio je nula, a što se tiče poslovnih partnera s njima surađujemo dugo godina pa bi bilo nevjerovatno da im dugujemo, – objasnio je Todorić.

Podrška premijerki

Todorić je rekao kako se u ovih godinu dana Vlade na čelu s premijerkom Jadrankom Kosor puno stvari odradilo, značajno se pristupilo rješavanju problema korupcije, napravio se značajan iskorak prema EU, doneseni su mnogi novi zakoni, donesen je plan gospodarskog oporavka.

Todorić vjeruje da sa tim programom i njegovim provođenjem te nekim dodatnim stvarima, koje će se dešavati, Hrvatska ima dobru šansu da se izvuče iz krize i zabilježi rast BDP-a.

Prvi čovjek koncerna je podsjetio kako je Agrokor najveći investitor u Hrvatskoj u zadnjih deset godina te kako trenutno u Hrvatskoj investiraju oko 2,5 milijarde kuna.

Iz Agrokora su potvrdili i da će se uključiti u otkup pšenice, otkupit će 30 tisuća tona, po cijeni od 0,98 kn/kg, ali za standarde kvalitete koji su vrijedili lani. Napominju i kako imaju 60 tisuća tona svoje pšenice.

Centar za selekciju i edukaciju

U danas otvorenoj Konzumovoj akademiji – Centru za selekciju i edukaciju odvijati će se procesi selekcije i edukacije kadrova za Konzumove prodavaonice i veleprodajne centre, skladišta, transport i ostale dijelove poslovnog sustava.

Selekciji zaposlenika pristupat će se po principu “otvorenih vrata”, što znači da kandidati zainteresirani za posao bez prethodne najave dolaze u Centar i tamo dobivaju sve informacije.

Centar će zapošljavati 10 djelatnika, a uz njih će edukacije držati i ostali zaposlenici Konzuma kao i vanjski treneri. Do kraja ove godine u planu je održavanje 450 treninga i edukacije koje će pohađati više od osam tisuća zaposlenika Konzuma.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.