Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Turisti iz čak 106 zemalja koristili Uber tijekom adventa

Uber su u Hrvatskoj tijekom prosinca koristili Amerikanci, Britanci i Nijemci, a zabilježen je i značajan broj vožnji turista iz Kazahstana.

Uber se još jednom pokazao kao jedna od omiljenih opcija gradskog prijevoza za brojne turiste koji su posjetili Hrvatsku tijekom adventa. U usporedbi s istim razdobljem 2020., Uber je u Zagrebu koristilo gotovo pet puta više međunarodnih turista i preko četiri puta više na razini cijele Hrvatske. 

Rezultati pokazuju kako se mobilnost tijekom adventa u Zagrebu oporavila u odnosu na 2020. Zabilježen je veliki priljev stranih turista u glavni grad, no još uvijek nisu dosegnute pretpandemijske razine. Popularne lokacije u Zagrebu posjetili su korisnici Ubera iz čak 106 zemalja svijeta. Među njima su turisti iz SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva i Njemačke, a zanimljivo je da se Uberom u Hrvatskoj vozio značajan broj korisnika iz Kazahstana.

Iako su gradske vožnje najpopularnije, neki korisnici odlučili su se na nešto dulja putovanja. Među kojima se ističe prijevoz Uberom od Zračne luke Franjo Tuđman Zagreb do Pule, dugačak čak 288 kilometara, što je ujedno i najdulja vožnja zabilježena tijekom adventa. 

Rezultati još jednom potvrđuju kako Uber odlično nadopunjuje hrvatsku turističku ponudu i olakšava mobilnost korisnicima kao jedan od omiljenih načina prijevoza tijekom posjeta Hrvatskoj. 

Pročitajte još:

Poduzeća

Uber je predstavio novu funkcionalnost unutar svoje aplikacije koja korisnicima omogućuje jednostavan uvid u ocjene koje im dodjeljuju vozači

Poduzeća

I ovoga ljeta Uber je jedno od najčešće korištenih opcija prijevoza, posebice u gradovima diljem Jadranske obale.

DOP

Uber želi olakšati i zahvaliti svima koji će se odazvati na pomoć u ovoj tragediji koja je pogodila Hrvatsku. 

Industrija

Dva najjača pružatelja usluge prijevoza putnika te tehnološki inovatori u području prijevoza, FlixBus i Uber kreću u suradnju u Hrvatskoj.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.