Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Uspješno završen kazališni festival GOOD fest

Kazališni festival GOOD fest, koji je upravo na njihovu inicijativu pokrenut po prvi puta ove godine, s ciljem postizanja bolje vidljivosti Drniša na turističkoj karti Hrvatske, ucrtao je ovo mjesto kao novu destinaciju hrvatske kulturne scene.

Vizija koju su proteklih mjeseci imale naša uspješna i proslavljena glumica Ecija Ojdanić i direktorica Turističke zajednice Grada Drniša, Ivana Menđušić, sinoć je i službeno ostvarena. Kazališni festival GOOD fest, koji je upravo na njihovu inicijativu pokrenut po prvi puta ove godine, s ciljem postizanja bolje vidljivosti Drniša na turističkoj karti Hrvatske, ucrtao je ovo mjesto kao novu destinaciju hrvatske kulturne scene.

U proteklih pet dana, odigrano je isto toliko kazališnih predstava – ‘Majstori’, ‘Disco baba’, ‘Vla vla vlajland cabaret’ u selu Kljaci (općina Ružić), ‘Krtice’ i  ‘Jel’ tako, Zorane?’, tijekom kojih su Drnišani i njihovi gosti mogli uživati u stvaralačkom radu naših velikih glumačkih imena.

”Prije svega, zahvaljujem se mojoj dragoj Eciji Ojdanić, bez koje ovaj festival ne bi ni mogao biti realiziran. Zahvaljujem se i njenim glumačkim kolegama – Petri Dugandžić, Jasni Palić Picukarić, Matiji Šakoranji, Siniši Ružiću, Ivanu Colariću, Arijani Čulini, Janu Kerekešu, Vedranu Mlikoti, Petri Svrtan, Ivi Kraljević i Pašku Vukasoviću… Njihove predstave ispunile su gradski trg Poljanu sve večeri, a reakcije gledatelja na sve predstave bile su izvrsne. Naravno, nije nedostajalo ni interesa za pršut, sir, kruh ispod peke, vino, koktele, pivo… Zahvaljujem se i Drnišanima, koji su shvaćali kako epidemiološka situacija zahtijeva odgovornost, pozornost i oprez.

U organizaciju GOOD festa Ecija i ja smo krenule skromno, ali smo postigle izvrsne rezultate; cijeli projekt je izazvao brojne pohvale i pozitivne reakcije, a nama su srca ispunjena te nam sve skupa daje snagu i volju kako bismo zaista ovaj festival učinili tradicionalnim. Bio je ovo veliki događaj za Drniš, događaj koji je razveselio cijeli drniški kraj, a posebno nas organizatore, jer je uspio.

Hvala i Gradu Zagrebu, Gradu Drnišu, Županiji Šibensko kninskoj, Turističkoj zajednici Šibensko kninske županije, Pučkom otvorenom učilištu Drniš, Radiju Drniš, OTP banci, Općinama Unešić i Ružić, Aluflexpack-u, Vinoplodu Vinariji Šibenik, Kući sira i pršuta, Pivovari 022, našim ugostiteljima (Etnoland, Agroturizam Kristijan, Vizzulin, Etnoskelin) zbog kojih nismo ostali gladni, vinarima Ško vina i OPG Marko Duvančić, zbog kojih nismo ostali žedni te svima koji su omogućili da se ovaj projekt nastavi”, izjavila je Ivana Menđušić.

”Cijeli drniški kraj oživio je nekom novom, posebnom energijom i svi jedva čekaju novo izdanje GOOD festa. Nadali smo se dobrome, ali dogodilo se jedno malo čudo, dobili smo puno, puno više. To je dokaz da, kada se s ljubavlju radi u kraju koji ima toliko potencijala i krasnih ljudi, sve je moguće. Sigurna sam da ćemo ubuduće samo rasti i truditi se biti što bolji, na čast ovom kraju iz kojeg smo potekli”, dodala je Ecija Ojdanić.

Foto: Mario Sučić

Preporučujemo

Poduzeća

Nord ima novu outlet prodavaonicu u Zagrebu, adresa je Zagrebačka cesta 217, a kupce čeka roba snižena i do 70 posto.

Edukacija

Prvi put u Hrvatskoj, od 18. do 19. rujna ove godine, u Zagrebu će se održati potpuno besplatni dvodnevni zdravstveno komunikacijski summit.

Turizam

U godinu dana, koliko je prošlo otkad je otvorio svoja vrata; Glamping Village Terma Tuhelj postao je prepoznatljiv među ljubiteljima luksuznog odmora, ali i...

Edukacija

Ivan Rado puno je poznatiji po svom nicku Malajski Tapir. Naš možda i najpoznatiji YouTube influencer i strastveni gamer, odustao je od karijere medicinskog...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.