EU fondovi

Uspješno završen projekt koji promovira zdrav stil života i brigu o vlastitom zdravlju

Završna konferencija projekta „U korak sa zdravim životom“, koji je u potpunosti financiran nepovratnim sredstvima iz Europske Unije, održana je danas u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Toplice Lipik.

Završna konferencija projekta „U korak sa zdravim životom“, koji je u potpunosti financiran nepovratnim sredstvima iz Europske Unije, održana je danas u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Toplice Lipik. Cilj projekta, koji je uspješno proveden u partnerstvu s palijativnim timom LiPa, bio je promicanje zdravih životnih navika i podizanje svijesti lokalnog stanovništva, zaposlenika i korisnika Toplica Lipik o mogućnostima prevencije bolesti.

Projektne aktivnosti bile su podijeljene u tri različite skupine. Prva je obuhvatila Dan crvenih haljina posvećen povećanju svijesti o rizicima za nastanak moždanog udara kod žena. Drugi skup obuhvatio je Balneološki skup “Dr. Ivan Šreter”, stručni skup koji je promovirao dobrobiti i učinkovitost liječenja termomineralnom vodom i ostalim prirodnim blagodatima. Treći skup obuhvatio je Dane multiple skleroze, koji su bili posvećeni edukaciji o novim spoznajama i mogućnostima kvalitetnijeg života za oboljele od multiple skleroze. Održana je konferencija “MS jučer, danas, sutra” te niz radionica, uključujući radionice zdrave prehrane, hortikulture u rehabilitaciji, kao i kreativne radionice poput keramičke i likovne radionice. Također, izrađen je i emitiran promotivni film “MS u Toplicama Lipik kroz povijest”.

Radionice, predavanja i promotivni materijali pružili su korisne informacije o prevenciji bolesti i doprinijeli stvaranju zdravije populacije.

„U provedbi projekta, Toplice Lipik su ostvarile suradnju s renomiranom stručnjakinjom, prof. dr. sc. Silvom Butković Soldo, iz KBC-a Osijek i Medicinskog fakulteta Osijek, koja nam je pružila značajnu pomoć i podršku. Osim toga, velika zahvalnost ide svim zaposlenicima Toplica Lipik koji su sudjelovali u provedbi projekta. Važnost ovakvih projekata je nemjerljiva. Ovo je samo početak, želimo nastaviti s provođenjem sličnih projekata kako bismo kontinuirano educirali našu zajednicu i promicali zdrav način života. Svaki pojedinac ima snagu da donese pozitivne promjene u vlastitom životu i zdravlju, a mi smo tu da pružimo podršku i resurse za postizanje tih ciljeva“, istaknuo je Goran Pušćenik, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Toplice Lipik.

Zahvaljujući ovom projektu, zdravstveno osoblje Toplica Lipik imalo je priliku sudjelovati u različitim tečajevima i usavršavanjima, uključujući Bobath terapiju, dinamičku neuromuskularnu stabilizaciju, McLoughlin Scar Tissue Release i nordijsko hodanje. Ukupno 13 osoba završilo je usavršavanja tijekom projekta, s naglaskom na različite terapije i tečajeve koji doprinose rehabilitaciji i prevenciji bolesti.

Kroz provedene aktivnosti, projekt je uspješno ostvario svoj cilj te doprinio poboljšanju zdravlja i smanjenju opterećenja zdravstvenog sustava.

Click to comment

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version