Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Vještine kojih niste ni svjesni

Marketing pitanja

Većina nas riječ „vještine“, navedene kao podnaslov u nekom upitniku životopisa, definira preusko smatrajući kako ona znači posjedovanje diplome ili je nekakvu točkicu koja se dodaje životopisu. Sve što ste ikada radili u svome poslu je vještina, pa i izvačanje zaglavljenog papira iz kopirnog uređaja, pamćenje rođendana kolega u uredu ili držanje mailova pod kontrolom.

Sve te naoko beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Odlazak na posao

Naravno, svatko se može pojaviti na poslu. Ali, znate li koliko ljudi kasni na posao? Koliko radnika zlorabi pauzu?

Dodana vrijednost

Razmišljate li koji put o tome dodajete li svojim radom vrijednost tvrtki? Zamislite da ste PR agencija. Imate dobro napisan PR, isporučen na vrijeme, komunicira baš ono što klijent želi… Ako je to tako, onda ste doprinijeli, dodali vrijednost. Takvi zaposlenici su neprocjenjivi.

Imate stav

Pomislite li koji put da ste baš dobili otkaz jer imate svoj stav o nečemu? Sami smo odgovorni za svoje pogašenje i svakodnevno moramo donositi odluke. Ako sami ne možete procijeniti svoje ponašanje, sigurno imate dobrog prijatelja koji je u stanju iskreno reći što misli o vašem ponašanju, reakcijama i stavovima. Sigurno ste spremni prihvatiti nečiji savjet? Bolji posao znači i bolji stav, pa i prema sebi samome.

Premašiti očekivanja

Ako trebate više raditi i više učiti pronađite sebi i više posla. Pitajte starije kolege u uredu možete li im pomoći. To ne mora značiti da ćete ostajati prekovremeno. Možda ćete nadređenome uštedjeti koji sat ako, uzmimo primjer odvjetnika, preuzmete nekakav sitniji slučaj.

Pokazati zahvalnost

Dobili ste besplatan ručak? Ne žalite se na njegovu kvalitetu. Platili su vam ručak. Budite zahvalni.

Igrajte na svoje jake karte (ali i na jake karte drugih)

Ne zakazujte sastanke petkom poslijepodne. Svi se vesele vikendu i definitivno petkom u 16 sati neće biti kreativni, ako vam je potrebna kreativnost.

Fleksibilnost

Ne žalite se stalno na uvjete rada. Isključi klimu, uključi klimu, upali svjetlo… Jednostavan savjet za zapamtiti : iako je u uredu leopard, sve će biti dobro.

Cjeloživotno obrazovanje

Uvijek iskoristite sve mogućnosti koje se nude unutar poduzeća a vezane su za obrazovanje. Ako poduzeće želi potrošiti novac da biste vi bili bolji zaposlenik, prihvatite to.

 

Pročitajte još:

Lifestyle

Danas govorimo o snazi koju nema svatko, o snazi duha. Govorimo o mentalno jakim ljudima.

Ljudski resursi

Ako ste trenutačno u procesu potrage za poslom ili želite promijeniti radno mjesto, ovi bi vam savjeti mogli biti poprilično korisni.

Ljudski resursi

Sudionike istraživanja smo upitali što je po njihovu mišljenje najvažnije za dobivanje posla, odnosno čime mogu osvojiti potencijalnog poslodavca.

Ljudski resursi

Bez obzira jeste li tek diplomirali, ili se želite okušati u nekoj drugoj karijeri, pronaći posao bez relevantnog iskustva, ponekad se čini kao nemoguća...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.