Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Zaplovite morskom Narnijom otoka Mljeta

Jedno od njih je i najšumovitiji otok Jadrana – otok Mljet koji se usidrio nedaleko od poluotoka Pelješca, Dubrovnika, otoka Korčule i Elafita.

Često se u raznim časopisima objavljuju reportaže o mjestima ‘koja morate posjetiti’. No s obzirom na to da je najveća ljepota boravka na moru upravo u tome što se ništa ne mora, ta mjesta vjerojatno nisu ona koja morate vidjeti – nego ćete ih eventualno, nakon što ih jednom vidite, poželjeti vidjeti ponovno.

Jedno od njih je i najšumovitiji otok Jadrana – otok Mljet koji se usidrio nedaleko od poluotoka Pelješca, Dubrovnika, otoka Korčule i Elafita. Kao i čitav ovaj južni dio Jadrana otok Mljet sačuvao je samozatajan nautički izgled, najvećim dijelom zahvaljujući slabijoj prometnoj povezanosti ovog dijela Hrvatske s ostatkom Europe.

Izoliranost, slaba naseljenost i meditativna vibracija kojom zrači, razlozi su zbog kojih na Mljetu nema ni velikih naselja niti pak razvikanih noćnih klubova, ali oni koji žele partijati izabrat će destinacije poput Paklenih otoka, dok je otok Mljet namijenjen ljubiteljima prirode, mira i tišine.

Otok sveta Marija

Kad govori o Mljetu, čovjek zapravo ne zna odakle bi počeo. Dva slana jezera (dubine 27 i 46 m) u središtu otoka svakako su i sama vrijedna posjeta, ali tu su još i popularne uvale Pomena, Polače, Prožura i Okuklje te južnim, nenaseljene obale koje su ukrašene minijaturnim uvalama, visokim klifovima i nepreglednom pučinom koja seže sve do Italije. To morskom ‘narnijom’ zaplovi tek pokoji nautičar – uglavnom s ciljem posjeta zadivljujućoj Odisejevoj špilji.

Uvala Soline

Ako otoke uspoređujemo s brodovima, otok Mljet je jedna sasvim drugačija lađa. Začudan spoj pitomine i divljine, baš kao i more koje ga okružuje, ‘jedrenjak’ izvan prostora i vremena…

Fotografije Mario Jelavić, Boris Kačan, TZ Mljet, Boris Jović, Ivo Biočina/HTZ, Arhiva NP Mljet

Preporučujemo

Lifestyle

GLAMI, jedinstvena modna tražilica koja se oslanja na umjetnu inteligenciju, u Hrvatskoj posluje iznad očekivanja i za svoje partnere uspijeva generirati narudžbe u vrijednosti...

Turizam

Kriza se odužila. Turizam je na koljenima, a s njime i oko 450 obiteljskih malih hotela koje očekuje još jedna neizvjesna sezona.

Lifestyle

Svi ljudi su više ili manje lijeni. Neki su ipak previše, i to se smatra ogromnom manom. Ali što ako to nije toliko loša...

Edukacija

Sigurno imate kolegice i kolege s kojima su odnosi sjajni i one s kojima vam odnosi nisu baš onakvi kakve priželjkujete.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.