Održan sastanak bonitetnih agencija s područja bivše Jugoslavije

Manje od tjedan dana nakon sastanka lidera balkanskih zemalja na Brdu kod Kranja,  9. i 10.6.2017. na istom mjestu održan je sastanak predstavnika bonitetnih agencija iz zemalja bivše Jugoslavije.

Cilj sastanka je proširenje suradnje i povećanje sigurnosti poslovanja poduzeća u regiji.

Bonitetne agencije EL KONCEPT d.o.o. (Hrvatska), LRC d.o.o. (BiH), CUBE d.o.o. (Srbija) i BIC (Crna gora) ovog puta ugostio je domaćin iz Slovenije – Prva bonitetna agencija d.o.o. Iza njih su dvije godine uspješne suradnje na području informiranja lokalnih poduzetnika o njihovim postojećim i potencijalnim partnerima iz drugih zemalja ekonomske regije bivše Jugoslavije.

Kroz ostvarenu suradnju, regionalne bonitetne agencije potpisnice Protokola svojim klijentima – gospodarstvenicima zemalja regije, omogućavaju jednostavnije, brže i lakše dolaženje do sveobuhvatnih informacija o svojim sadašnjim i potencijalnim poslovnim partnerima, čime je smanjen rizik poslovanja, olakšana i ubrzana suradnja te promet roba na ovom, nekad jedinstvenom, ekonomskom prostoru. Razvoj suradnje jača i pravnu te financijsku sigurnost sudionika na poslovnom tržištu djelovanja bonitetnih agencija.

Tvrtka EL KONCEPT d.o.o., kao jedna od vodećih bonitetnih agencija u Republici Hrvatskoj, u sklopu portala Fininfo svojim korisnicima je već omogućila pristup informacijama o subjektima iz Slovenije, a intenzivno se radi na proširenju pristupa na informacije o subjektima iz ostatka regije.

Direktor tvrtke EL KONCEPT d.o.o. Edin Leho smatra da pružanje kvalitetnih i pouzdanih informacija o subjektima iz regije, s kojima Fininfo korisnici namjeravaju poslovati i/ili već posluju, povećava njihovu sigurnost i smanjuje rizike te vjeruje da će nastavak i proširenje regionalne suradnje klijentima omogućiti priliku za pronalazak novih poslovnih partnera u regiji i doprinijeti poboljšanju njihovog poslovanja.

Zadovoljstvo klijenata rezultatima dosadašnje suradnje bonitetnih agencija obvezuje sudionike sastanka na daljnji razvoj i produbljivanje suradnje.

Ovog puta sastanku su prisustvovali i IT stručnjaci te je posvećen razvoju i ujedinjenju IT rješenja kao operativne osnove u pružanju informacijske potpore krajnjim korisnicima. Sve veća informacijska povezanost omogućuje korisnicima bonitetnih usluga brzo dolaženje do potrebnih informacija o poduzećima na području bivše Jugoslavije, za što je presudna povezanost lokalnih bonitetnih agencija.

Osigurati veću ekonomsku, financijsku i pravnu sigurnost u poslovanju poduzeća u regiji i dalje ostaje primarna misija skupine regionalnih bonitetnih agencija.

Sastanak je dodatno ojačao odlične međusobne odnose dok će ovakva suradnja biti perspektivna opcija razvoja samih bonitetnih agencija, kao i širokog kruga gospodarskih subjekata u zemljama djelovanja bonitetnih agencija – sudionika sastanka.

Podijeli

Odgovori

Top