Američki AIG kupuje Croatia osiguranje?

Američki AIG kupuje Croatia osiguranje?

Američka osiguravateljska kompanija, American International Group (AIG), spremna je za „pravu cijenu” razmotriti kupnju Croatia osiguranja i slovenske osiguravajuće tvrtke Zavarovalnica Triglav, izjavio je predsjednik Uprave Robert Benmosche, u razgovoru za portal Bloomberg.

„Namjeravamo se širiti po svijetu i nastaviti rasti. Razmotrit ćemo sve što je na prodaju“, istaknuo je Benmosche u razgovoru održanom u Dubrovniku.

Na pitanje o interesu za Croatia osiguranje i Zavarovalnicu Triglav rekao je: „To je uvijek moguće, no moramo pričekati i vidjeti što će biti na prodaju i da li je cijena prava“.

Hrvatska vlada je početkom godine najavila privatizaciju Croatia osiguranja, u kojem bi zadržala oko 25 posto vlasništva. Slovenska vlada također namjerava smanjiti udio u Zavarovalnici Triglav na oko 25 posto, piše bankmagazine.

Američka vlada drži 92 postotni udio u AIG-u, nakon što ga je 2008. godine spasila financijskim programom pomoći. Kompanija je sada fokusirana na brzorastuća tržišta, a prema riječima Benmoschea za akvizicije ima dovoljno novca.

Podijeli

Odgovori

Top