Business Forum, 4. industrijska revolucija

Prvo smo napredovali uz pomoć pare i snage vode, pa smo izmislili struju i proizvodne linije, a zatim je stigla kompjuterizacija. Što je sljedeće?

Neki je zovu četvrta industrijska revolucija, neki industrija 4.0, ali bez obzira na naziv ona je pred vratima i predstavlja kombinaciju kiber-fizičkih sustava, interneta stvari i interneta sustava.

Ukratko, to je ideja pametnih pogona gdje strojevi, spojeni na web i priključeni na sustav koji može vizualizirati čitave lance procesa, donose vlastite odluke.

Osim što je neizbježna i sve nam je bliže, moramo biti svjesni da će se zavući u sve, u proizvodnju, zdravstvo, školstvo, energetiku, transport, naše domove, utjecat će na naša radna mjesta, prorijediti ih, suočiti nas s novim tehnologijama koje će kombinirati fizičko, digitalno i biološko i utjecat će na sve discipline ekonomije i industrije pa čak i preispitati naše ideje što znači biti čovjek.

Drastično će poboljšati efikasnost poslovanja, poništiti svu štetu prethodnih industrijskih revolucija te potpuno promijeniti i produljiti naš život.

Noostoje i potencijalni rizici koji proizlaze iz neadekvatnog poznavanja, a glavni je da organizacije neće biti u stanju ili se neće htjeti prilagoditi tim novim tehnologijama te da vlade neće stići donijeti i uvesti zakonske regulative za upotrebu novih tehnologija.

 

  • Ima li dobrih primjera primjene četvrte industrijske revolucije i u Hrvatskoj?
  • Kako uhvatiti korak s vodećima?
  • Tko će voditi četvrtu industrijsku revoluciju?
  • Kako pokrenuti četvrtu industrijsku revoluciju u svojem dvorištu?

 

Saznajte 29. svibnja 2017. na Liderovom BUSINESS FORUMU 4. INDUSTRIJSKA REVOLUCIJA od onih koji znaju i primjenjuju najbolju praksu

 

Podijeli

Odgovori

Top