Čačić: Struja poskupljuje za dvadestetak dana [VIDEO]

Čačić: Struja poskupljuje za dvadestetak dana [VIDEO]

Do poskupljenja struje će doći puno prije ljeta, vjerojatno za dvadesetak dana, ovisno o odluci HEP-a,  najavio je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić.

”Nikada još nije došlo do pojeftinjenja struje. Značajan dio u proizvodnji struje imaju nafta i plin, što znači da će sasvim sigurno do poskupljenja doći” rekao je Čačić, dodavši kako se za precizniji odgovor treba upitati HEP.

[infopunkt 4315 1]

Vlada bez utjecaja

Ministar gospodarstva odbacuje mogućnost da Vlada može utjecati na cijenu energije jer na to utječu svjetski faktori. Osudio je, kako kaže, farizejstvo i licemjerstvo prijašnje Vlade Jadranke Kosor u pretvaranju da Vlada može određivati cijene.

”Tu vrstu gluposti da Vlada određuje Povjerenstvo za cijene smo napustili 1990., a i socijalistički sistem je bio svjestan da to nije u nadležnosti jedne države” izjavio je Čačić.

[infopunkt 4315 2]

Također je odbacio tvrdnju da podcjenjuje radnike, rekavši da u životu nije otpustio nijednog radnika. Osnovni problem u hrvatskim tvrtkama vidi u neracionalnom poslovanju i tržišno neopravdanom broju radnika. Uvjeren je da će se u tvrtkama kojima najveću vrijednost predstavlja proizvodnja, a ne nekretnina, proizvodnja nastaviti.

[infopunkt 4315 3]

Podijeli

Odgovori

Top