Natrag na posao

Natrag na posao

Gospodarski rezultati Sjedinjenih Država pod Clintonovom administracijom bili su zaista impresivni.
Osam godina neprekidnog rasta, dvadeset i dva milijuna novih radnih mjesta, značajno smanjenje stope siromaštva, četiri godine budžetskih suficita, smanjenje javnog duga i – što je možda najvažnije – dramatično povećanje ekonomskog optimizma.

Bill Clinton u ovoj knjizi iznosi svoja stajališta o izazovima s kojima se danas suočavaju Sjedinjene Države i o tome zašto je uloga države važna. Daje vlastite prijedloge za obnavljanje gospodarskoga rasta, stvaranje radnih mjesta, financijsku odgovornost, rješavanje hipotekarne krize te provođenje strategije koja će „vratiti Ameriku u poslove budućnosti“.

Prvi dio: GDJE SMO?

1. Naša tridesetogodišnja opsesija protiv utjecaja države
2. Izbori iz 2010. i njihovo mjesto u povijesti politike protiv utjecaja države
3. Zašto nam treba država
4. A što ćemo s dugom?
5. Kako nam ide u usporedbi s našom vlastitom prošlošću i s današnjim konkurentima?

Drugi dio: ŠTO MOŽEMO UČINITI?

6. Kako da se vratimo na posao određivanja svoje vlastite budućnosti?

Bill Clinton je bivši, 42. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država i prvi koji je rođen nakon 2. svjetskog rata. Kada je postao predsjednik imao je 46 godina, što ga čini, nakon T. Roosevelta i John F. Kennedya, najmlađim američkim predsjednikom. Kao član Demokratske stranke i dugogodišnji guverner Arkansasa Bill Clinton je prvi član Demokratske stranke koji je nakon 12 godina postao predsjednik Sjedinjenih Država. Nakon preuzimanja vlasti obećao je ne samo promijeniti smjer kojim su republikanci vodili državu već i politiku vlastite stranke. Veliki udjel u njegovoj pobjedi imao je program oporavka nacionalne ekonomije koja je posrnula za vrijeme dok je George H. W. Bush bio predsjednik Sjedinjenih Država.

Kako sudjelujem u nagradnom natječaju?

Poklanjamo vam knjigu Billa Clintona “Natrag na posao. Zašto trebamo pametnu državu za snažnu ekonomiju” koju možete osvojiti ako točno odgovorite na pitanje: “S koliko je godina Bill Clinton postao predsjednik SAD-a”?

Registrirajte se na portal Profitiraj.hr te nam na email: [email protected] pošaljite poruku naslova “Bill Clinton, odgovor, ime i prezime, korisničko ime, adresu, grad i broj mobitela.

I, naravno lajkajte nas na našoj Facebook stranici! Podijelite post sa svojim prijateljima, to vas također približava nagradnoj knjizi!

Prijave primamo do srijede 11. travnja 2012.

Pratite nas na Facebooku! Twitteru @Profitiraj i LinkedIn profilu Profitiraj.hr!

Zabavite se i učite uz Profitiraj.hr! Sudjelujte na zanimljivim konferencijama! Čitajte kvalitetne, stručne i zanimljive knjige!

Svaki tjedan dijelimo vam nove nagrade!

Podijeli

Odgovori

Top