Osječanin pokrenuo proizvodnju mikrobioloških podloga

Osječanin pokrenuo proizvodnju mikrobioloških podloga

Proizvodnja mikrobioloških podloga za “in vitro” dijagnostiku, odnosno podloga na kojima se otkrivaju, primjerice, bakterije shigele, salmonele ili mnogo drugih mikroorganizama iz uzoraka koje nam uzimaju zdravstveni djelatnici, još jedan je primjer kako je u današnjem poslovnom svijetu važno znati pronaći dobar prolaz – usko specijalizirani sektor u kojemu ne vlada velika gužva. Prema tom receptu uspjehu se nadaju u tvrtki Certifikat koja je prije pola godine pokrenula takvu proizvodnju, piše Glas Slavonije.

– U visokotehnološki automatiziranu proizvodnju ovih podloga, kakvom se može pohvaliti malo tko na ovom našem području, uložili smo ukupno tri milijuna kuna. Licencirani smo za proizvodnju ukupno 243 podloge koje mogu biti u Petrijevim zdjelicama, epruvetama i bocama. Započeli smo suradnju sa zdravstvenim institucijama i prehrambenom industrijom – kaže Mario Bajto, predsjednik Uprave Certifikata. Petero je osoba ukupno zaposleno u ovoj mladoj tvrtki, koja tako otvara posve nove stranice u području mikrobiologije na ovim prostorima.

Svojim kapacitetom u jednoj radnoj smjeni mogu proizvesti do 72 litre agara. Osim nekoliko zemalja u okruženju u koje su već počeli izvoziti svoje podloge, moguća je i suradnja sa španjolskom tvrtkom.

Svoju su proizvodnju,  smjestili su u BIOS, koji im kao tvrtki početnici pruža olakšice u iznajmljivanju prostora, a savjetodavna im pomoć dolazi i s Odjela za mikrobiologiju osječkog Zavoda za javno zdravstvo. Sve to, u konačnici, moglo bi doista rezultirati poslovnim uspjehom, proširenjem proizvodnje i, dakako, novim zapošljavanjem.

Podijeli

Odgovori

Top