Poslovna inteligencija osnovala podružnicu u Londonu i najavila pohod na EU

Poslovna inteligencija osnovala podružnicu u Londonu i najavila pohod na EU

Za otvaranje podružnice u Londonu i širenje poslovanja na tržišta država Europske unije Uprava tvrtke odlučila se jer smatra da je to logičan korak u razvoju.

Iskorak u Uniju

Tvrtka je sa svojim poslovnim i tehnološkim kompetencijama prerasla regionalne okvire. U 2011. godini potpisano je nekoliko ugovora za implementaciju analitičkih sustava s korisnicima iz Švicarske, Velike Britanije i Rumunjske ukupne vrijednosti od preko dva milijuna kuna, te je u tijeku realizacija ugovorenih projekata i priprema novih projekata i u drugim državama Unije.

– Odluka da proširimo naše poslovanje na tržišta Europske Unije je nužan i očekivan korak u našem razvoju. Osnivanjem podružnice u Londonu biti ćemo u mogućnosti ponuditi viši stupanj izvrsnosti u pripremi, vođenju i realizaciji projekata za nove klijente s tržišta Unije, pogotovo kada Hrvatska uđe u punopravno članstvo i postane dio zajedničkog tržišta. Do sada je udio izvoza u našim prihodima bio oko 40%, ali radilo se uglavnom o prihodima iz naše regije. Očekujemo da ćemo već od slijedeće godine barem 30% naših prihoda od rješenja i usluga ostvarivati od korisnika iz država Unije – kaže Dražen Oreščanin, osnivač i predsjednik Uprave Poslovne inteligencije.

Podijeli

Odgovori

Top