Saznajte više o društveno odgovornom poslovanju i europskom vodnom zakonodavstvu

Erasmus+ projekt pod nazivom Harmonizacija i implementacija EU Direktiva u području društveno odgovornog poslovanja – Hi4CSR počeo je u listopadu 2016. i trajat će do travnja 2018. godine. Radi se o transeuropskom projektu u organizaciji osam organizacija: uz koordinatora RRiF-plus d.o.o. (Hrvatska), u projektu sudjeluju i Abis – The Academy of Business in Society (Belgija), Ekvilib Institut (Slovenija), Global Impact Grid (Njemačka), Institut za društveno odgovorno poslovanje (Hrvatska), LUM Sveučilište (Italija), Pontis Foundation (Slovačka) i Bridging to the Future (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Primarni ciljevi projekta su obrazovanje odraslih te razmjena primjera dobre prakse između projektnih partnera vezana uz harmonizaciju i implementaciju europskih direktiva iz područja društveno odgovornog poslovanja u nacionalne zakonodavne okvire, kao i razvoj prvog DOP vodiča koji će pokriti teme u rasponu od nefinancijskog izvještavanja, eko-oznaka, zakona o doniranju hrane i zapošljavanja osoba s invaliditetom do poticanja obrade korištenih materijala.

Tijekom proteklog mjeseca, Hi4CSR konzorcij se pripremao za treću obrazovnu aktivnost u sklopu projekta, koja će se održati u Bruxellesu od 11. do 15. rujna.

Projektni partneri su također istraživali različite teme iz područja društvene odgovornosti, pa se tako pisalo o trenutnom stanju DOP-a u Sloveniji i Njemačkoj, novim smjernicama za nefinancijsko izvještavanje, zakonskoj regulaciji ravnoteže između posla i privatnog života, društveno odgovornom investiranju te europskom vodnom zakonodavstvu i održivom gospodarenju vodama.

Objavljene članke možete naći na službenom blogu projekta:

Dodatne informacije o projektu možete pronaći na web stranici www.hi4csr.com, pisati konzorciju na [email protected], ili se povezati putem društvenih mreža: Facebooka, Twittera, LinkedIna ili YouTube kanala.

Podijeli

Odgovori

Top