Veće kazne za prometne prekršaje! Krivi smjer čak 15.000 kuna i zatvor…

Veće kazne za prometne prekršaje! Krivi smjer čak 15.000 kuna i zatvor…

Od početka srpnja primjenjuju se, naime, izmjene Zakona o sigurnosti prometa, a jedna od glavnih novosti čak su trostruko više novčane kazne za takve prometne prekršaje. Štoviše, za taj opasni prekršaj moguće su i zatvorske kazne, piše Vjesnik.

Novi pravilnik dodatno će kažnjavati još neke nesavjesne postupke vozača. Umjesto 2.000 kuna, oduzimanje prednosti vozače će koštati 3.000 kuna, tisuću više nego do sada. Jednako će se sankcionirati i nepropisno pretjecanje.

Na autocestama bi trebalo biti i manje drugih opasnih situacija u kojima neoprezni vozači ugrožavaju sebe i ostale sudionike. Nove zakonske odredbe zabranjuju tzv. slalomsku vožnju, pretjecanje trakom za zaustavljanje u nuždi, nedržanje razmaka, ali i požurivanje vozila ispred sebe davanjem svjetlosnih ili zvučnih signala. Svaki od tih prekršaja policija sad ima pravo sankcionirati s 2000 kuna. Za vožnju u zimskim uvjetima, nove zakonske izmjene propisuju obvezu po kojoj će svi vozači morati očistiti svoja vozila od snijega i leda. U suprotnom, prijeti im kazna od 700 kuna, piše Vjesnik.

Više saznajte ovdje.

Podijeli

Odgovori

Top