Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

„Svaki peti u javnoj upravi je neki šef“ – premijerka najavila racionalizaciju

Premijerka Jadranka Kosor posjetila je danas Ministarstvo uprave, a nakon sastanka s ministrom Davorinom Mlakarom izjavila je da Vlada razmišlja o mogućoj racionalizaciji državnih uprava, zavoda i agencija. „Svaki peti u upravi je neki šef,“ rekla je premijerka, najavljujući da će Ministarstvo već za sljedeću sjednicu Vlade predložiti kriterije za smanjivanje tih tijela.

Premijerka Jadranka Kosor posjetila je danas Ministarstvo uprave, a nakon sastanka s ministrom Davorinom Mlakarom izjavila je da Vlada razmišlja o mogućoj racionalizaciji državnih uprava, zavoda i agencija. „Svaki peti u upravi je neki šef,“ rekla je premijerka, najavljujući da će Ministarstvo već za sljedeću sjednicu Vlade predložiti kriterije za smanjivanje tih tijela.

Takvih je tijela sada više od 90, u njima radi impresivan broj zaposlenih, a svaki peti u upravi je rukovodeći kadar, rekla je premijerka, najavljujući da će Ministarstvo već za sljedeću sjednicu Vlade predložiti kriterije za smanjivanje tih tijela, njihovo spajanje ili uklapanje u ministarstva.

– Tu je i pitanje plaća, koje su drugačije nego u ostatku državne uprave. Za isti rad ne može netko imati viša primanja samo zato što je, pod navodnicima, izdvojen iz ministarstava, – kazala je Kosor.

Dubinska analiza sustava

Podsjetila je da Ministarstvo radi dubinsku analizu cijelog sustava, na temelju koje će se odlučiti i o mogućem smanjivanju broja jedinica lokalne i područne samouprave.

Izvijestila je da je tražene podatke za tu analizu Ministarstvu poslalo 75 posto jedinica, a ostale je pozvala da to učine u najkraćem roku, jer će analiza biti temelj za raspravu o smanjenju broja jedinica koja se, ističe, neće raditi bez punog konsenzusa svih političkih stranaka.

Registar zaposlenih u javnoj upravi

Ministar Mlakar izvijestio je da će Ministarstvo do ožujka 2011. izraditi registar svih zaposlenih u javnoj upravi, kako bi se mogla provesti planirana racionalizacija.

Na pitanje zašto treba tako puno vremena za izradu registra, Mlakar je objasnio da je potrebno raspisati javni natječaj za kompjutorski program kojim bi se registar mogao osposobiti.

Komentirajući izjave predsjednika Ive Josipovića o slučaju TLM, premijerka je ponovila da institucije trebaju raditi svoj posao te da podržava takva stajališta predsjednika Republike.

„Milanović zaboravio slučaj Daimler“

– Ja mogu svaki dan isto govoriti, neka državne institucije rade svoj posao – policija će ispitati koga treba ispitati, DORH će ispitati koga treba ispitati i u tom smislu apsolutno podržavam ono što je rekao predsjednik Josipović i ono što je rekao predsjednik SDP-a Zoran Milanović, s kojim se ne slažem mnogo puta, ali se u ovom slažem, – rekla je premijerka.

Dodala je tek da je „Milanović zaboravio slučaj Daimler, i kupovinu vatrogasnih vozila.“ Ponovila je da će vlada nastaviti jačati okvir za borbu protiv korupcije i neovisnost pravosuđa.

– Neovisna državna tijela neovisno rade svoj posao, DORH i USKOK rade neovisno o bilo kakvom i bilo čijem pritisku, prije svega političkom, ali i pritiska bilo koga, – rekla je Kosor.

– U konačnici to se odnosi na odluke koje donosi sud, a u ovom slučaju još nitko ne zna zapravo što i o čemu ispituje USKOK i DORH, a već se digla velika bura u javnosti, – dodala je.

[infopunkt 1846 4]

[infopunkt 1846 5]

[infopunkt 1846 6]


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Lifestyle

Vi ste odgovorni za sebe i morate odlučiti kako ćete živjeti, jer ako nećete vi tada će to učiniti netko drugi za vas.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.