Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

11. Sajam stipendija i visokog obrazovanja danas u Rijeci

Nakon uspješnog prvog dana Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu na kojem je bilo više od 10,000 posjetitelja, Sajam će se danas, 15. listopada 2015., održati i u Rijeci na kampusu Sveučilišta u Rijeci u zgradi Sveučilišnih odjela (od 10 do 15 sati). Sajam stipendija i visokog obrazovanja organizira Institut za razvoj obrazovanja, a Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Slovenija. Na Sajmu u Rijeci sudjelovat će više od 60 izlagača iz 16 zemalja koji će učenicima, studentima i ostalim zainteresiranima predstaviti mogućnosti studiranja i stipendiranja u Hrvatskoj i inozemstvu. Ovogodišnji Sajam će također putem okruglog stola otvoriti raspravu o poboljšanju sustava financijske pomoći studentima u Hrvatskoj. Više informacija o programu Sajma dostupno je na www.stipendije.info i na Facebook stranici Tražim stipendiju
(www.facebook.com/trazim.stipendiju).

Na ceremoniji svečanog otvorenja Sajma koje će se održati u 9:30 sati u zgradi Sveučilišnih odjela Sveučilišta u Rijeci govorit će prof.dr.sc. Pero Lučin, rektor, Sveučilište u Rijeci, mr.sc. Boris Lalovac, ministar financija, Ministarstvo financija Republike Hrvatske, dr. sc. Marko Rakovec, otpravnik poslova u Veleposlanstvu Republike Slovenije u Zagrebu, Andrej Kotnik, sekretar, Ministarstvo za obrazovanje, znanosti i sport Republike Slovenije, Branka Dekanić, savjetnica za programe odgoja i obrazovanja, Upravni odjel za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije te Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika, Grad Rijeka.

U sklopu Sajma održat će se okrugli stol na temu „Kako unaprijediti sustav financijske pomoći studentima?“ na kojemu će predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja, i sporta, Agencije za mobilnost i programe EU, Sveučilišta u Rijeci, Hrvatskog Studentskog zbora i Instituta za razvoj obrazovanja raspravljati o dostupnim oblicima financijske pomoći studentima te o tome kako Hrvatska planira unaprijediti sustav studentskih potpora.

  • Središnju prezentacija za posjetitelje Sajma pod nazivom: „Zašto studirati u Sloveniji?“ održat će Leo Šamanić, Predsjednik Društva hrvatskih studenata u Sloveniji i potpredsjednik Društva studenata u Primorsko-goranskoj županiji te Mladen Kraljič sa Sveučilišta u Mariboru. Izdvajamo i predavanje naziva: „Stipendije i mogućnosti za studente na Sveučilištu u Rijeci“ koje će održati Virna Car Jović sa Sveučilišta u Rijeci.

Organizaciju ovogodišnjeg Sajma omogućile su potpore brojnih partnera: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH, Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Primorsko Goranska županija te Grad Rijeka (Donatori i pokrovitelji), Ministarstvo obrazovanja, znanosti i sporta Republike Slovenije, Centar Republike Slovenije za mobilnost i europske programe obrazovanja i usavršavanja (CMEPIUS) i Veleposlanstvo Republike Slovenije (Zemlja partner), Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Sveučilište u Rijeci (Glavni Partneri) te RIT Croatia, UniWorld i slovenska sveučilišta Sveučilište u Ljubljani, Sveučilište u Mariboru, Sveučilište u Primorskoj (Srebrni sponzori).

Pročitajte još:

EU fondovi

U Svečanoj dvorani Palače šećera potpisan je Ugovor o izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na lokaciji Delta, u sklopu 1,76 milijardi kn vrijednog projekta...

Edukacija

Znate li da Ruska Federacija godišnje osigurava 15.000 slobodnih, u potpunosti financiranih mjesta namijenjenih inozemnim studentima?

Edukacija

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH će na ovogodišnjem Sajmu stipendija i visokog obrazovanja predstaviti veliki broj novih stipendija koje dodjeljuje studentima lošijeg socio-ekonomskog statusa...

Edukacija

Sajam stipendija i visokog obrazovanja organizira se s ciljem olakšavanja pristupa visokom obrazovanju za sve građane Hrvatske te u svrhu uspješnijeg završetka započetog studija.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.