Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Privredna banka Zagreb d.d. osvojila nagradu za najaktivniju banku u financiranju izvoza

Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ), druga najveća financijska institucija u Hrvatskoj nagrađena je kao banka koja je najaktivnije financirala izvoz u 2016 u Republici Hrvatskoj.

Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ), druga najveća financijska institucija u Hrvatskoj nagrađena je kao banka koja je najaktivnije financirala izvoz u 2016 u Republici Hrvatskoj, na ceremoniji održanoj u Nikoziji tijekom EBRD-ove godišnje skupštine. Nagrada se dodjeljuje svake godine za najuspješnije banke sudionice EBRD-ova Trade Facilitation Programa (TFP) u svim zemljama u kojima EBRD posluje.

Pokrenut 1999., TFP ima za cilj promociju međunarodne trgovine i trenutno uključuje 96 banaka sudionica u 26 zemalja u kojima EBRD posluje, s limitom od preko EUR 1.5 milijardi, te više od 800 konfirmirajućih banaka diljem svijeta.

PBZ je postala sudionik u EBRD-ovog Trade Facilitation Programme-a još 2009. kad je zaključila okvirnu kreditnu liniju sa željom da podupre financiranje izvoza, stavljajući naglasak na dulje ročnosti i izvoz iz Hrvatske.

Do sada je kroz Program financiran velik broj transakcija za pripremu proizvodnje i financiranja zaliha koje su omogućile PBZ-u da podrži izvoz klijenata iz sektora farmacije, brodogradnje, poljoprivrede, proizvodnje hrane, drvne i metalne industrije u zemlje Europe, CIS-a, Središnje Azije i kavkaskih zemalja.

Nick Tesseyman, EBRD-ov direktor Financijskih institucija je rekao: “PBZ jedna je od naših partnerskih banaka koja je danas nagrađena, a uključila se u TFP godinama unatrag i uz našu suradnju ga intenzivno koristila. Njezin uspjeh nas čini ponosnima.

Vedrana Jelušić Kašić, regionalna direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Mađarsku, Slovačku i Sloveniju je rekla: “Iznimno smo zadovoljni suradnjom koju ostvarujemo s PBZ-om i pozitivnim učinkom koju ona ima na gospodarstvo. PBZ se snažno razvija i TFP nagrada predstavlja zasluženo priznanje za nastojanja banke da proširi svoje aktivnosti u skladu s potražnjom na tržištu. Hrvatska poduzeća i klijenti u PBZ-u, kao i u EBRD-u, pronalaze snažnog i pouzdanog partnera.“

Ivan Gerovac, član Uprave PBZ-a je izjavio: “Zahvaljujem EBRD-u na ovoj prestižnoj nagradi koju je PBZ dobila drugi puta za redom. Ovo je zaista dokaz da su prepoznata naša nastojanja da svojim klijentima pružimo posebne proizvode za financiranje izvoznih poslova. Bit će nam zadovoljstvo nastaviti unaprjeđivati suradnju s EBRD-om, vrlo važnim strateškim partnerom PBZ-a na ovom posebnom području, omogućavajući našim klijentima da povećaju svoj izvoz, od čega značajne benefite ima i cjelokupno hrvatsko gospodarstvo.”

Privredna banka Zagreb d.d (PBZ) članica Intesa Sanpaolo Grupe, druga je po veličini bankarska grupa u Hrvatskoj, s preko 1,6 milijuna klijenta i razgranatom poslovnom mrežom od 195 poslovnica diljem zemlje. Osim bankarskih usluga i proizvoda, PBZ Grupa nudi i raznoliku paletu specijaliziranih usluga uključujući leasing, kartično poslovanje, poslovanje s nekretninama, upravljanje imovinom www.pbz.hr

Od početka svog djelovanja u Republici Hrvatskoj 1991, EBRD je kao investitor podržao više od 195 projekata u ukupnom iznosu od 3,5 milijardi eura. EBRD-ove aktivnosti uključuju različite sektore ekonomije i posebno su izražene u infrastrukturi, gospodarstvu, financijskim institucijama i energetici.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Lifestyle

Vi ste odgovorni za sebe i morate odlučiti kako ćete živjeti, jer ako nećete vi tada će to učiniti netko drugi za vas.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.