Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Poslovni darovi s oznakom “Proizvele hrvatske poduzetnice”

Nužno je jačati proizvodnju hrvatskih poduzetnica.

Nužno je jačati proizvodnju hrvatskih poduzetnica. Utvrdila je to mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria koja kontinuirano osmišljava načine kako povećati prodaju proizvoda i usluga poduzetnica prema krajnjim potrošačima i tvrtkama.

U proteklih godinu dana osvijestili smo tvrtke o poslovnim koristima većeg uključivanja poduzetnica u proces nabave, u vidu akvizicije novih i povećanja lojalnosti postojećih kupaca što ima izravan utjecaj na veću dobit. Naime, proizvodi i usluge hrvatskih poduzetnica trenutačno čine svega dva posto nabave velikih kompanija. Tvrtke se polako pridružuju našem klubu kompanija koje kupuju od poduzetnica, a nekoliko njih razmišlja o uvođenju naše prakse raznolikosti dobavljača čime će trajno pratiti udio poduzetnica u nabavi. Utvrdivši da se mnoge poduzetnice bave proizvodnjom kozmetike i prehrambenih proizvoda, osmislili smo prodajni koncept koji im može donijeti nove kupce. Kako bi se znalo tko iza proizvoda stoji, stvorena je oznaka „Proizvele hrvatske poduzetnice“. Naime, riječ je najčešće o mikro i malim poduzetnicama koje dijele iste vrijednosti – poštivanje kupaca, dobavljača i djelatnika, održivo razvijanje poslovanja u skladu sa zajednicom i prirodom, korištenje vrhunskih sastojaka i inovativne tehnologije“, kazala je Ivana Matić, osnivačica mreže Women in Adria.

Budući da velike tvrtke zbog prirode poslovanja nisu u mogućnosti same nabavljati od poduzetnica, mreža Women in Adria osmislila je božićne darove. U njima se nalaze od pralina i čokolada preko tjestenina, sireva i proizvoda s tartufima do čajeva, vina i piva. U projekt se uključilo tridesetak poduzetnica, a uz one koje proizvode hranu i piće, tu su i one koje se bave kozmetikom, keramikom, svijećama, eteričnim uljima te društvenim igrama.

Pakete njihovih proizvoda različitih cjenovnih vrijednosti moguće je vidjeti na mrežnoj stranici Women in Adria, a narudžbe se primaju od 15. rujna 2017.

„Kupnjom domaćih proizvoda izravno utječemo ne samo na očuvanje, nego i na otvaranje novih radnih mjesta. Poduzetnice se pritom pokazuju kao dobar poslodavac. U Hrvatskoj trenutačno vode 30 posto obrta i 20 posto tvrtki“, istaknula je Ivana Matić.

Nakon lansiranja paketa poklona s oznakom „Proizvele hrvatske poduzetnice“ osmišljavat će se novi načini poboljšanja njihova poslovanja.


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Lifestyle

Vi ste odgovorni za sebe i morate odlučiti kako ćete živjeti, jer ako nećete vi tada će to učiniti netko drugi za vas.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.